Μία πάστα ή ένα παγωτό αραιά και πού δεν κάνουν κακό, όμως η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης από κάθε γεύμα και σνακ της ημέρας οδηγούν μακροπρόθεσμα στις παραπάνω σοβαρές επιπλοκές.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ημερήσια κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης –δηλαδή της ζάχαρης που υπάρχει στα γλυκά, τα αναψυκτικά και τα έτοιμα γεύματα και όχι της φυσικής ζάχαρης που απαντάται στα φρούτα– δεν πρέπει να ξεπερνά το 5% των συνολικών θερμίδων της ημέρας. Στο πλαίσιο μιας διατροφής 2.000 θερμίδων, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε μόλις 100 θερμίδες την ημέρα.
Πώς θα καταλάβετε αν έχετε ξεπεράσει αυτό το όριο και αν η ζάχαρη σας επηρεάζει αρνητικά; Δείτε μερικά σημάδια-κλειδιά πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery.
Πηγή: Reader’s Digest
Δείτε κι αυτό:
Τα 6 φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη (pics)
Εθισμός στη ζάχαρη: 17 tips για να τη βγάλεις από τη διατροφή σου (εικόνες)
Φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης: Ποιο είναι το πιο υγιεινό & ποιο το χειρότερο; (εικόνες)