ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κεφίρ: Η πολύτιμη συμβολή του στον έλεγχο της πίεσης (βίντεο)

Το κεφίρ είναι ευρύτερα γνωστό για τη δράση του ως προβιοτικό, συμβάλλοντας στην καλή πέψη και την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Κεφίρ: Η πολύτιμη συμβολή του στον έλεγχο της πίεσης (βίντεο)

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι τα προβιοτικά του κεφίρ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας τον οργανισμό από τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τα οφέλη του κεφίρ όμως δεν σταματούν εδώ, αφού επιδρά ευεργετικά και στην πίεση, μειώνοντας έτσι τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.



Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Όμπερν στις ΗΠΑ, το κεφίρ προωθεί την παραγωγή ενός ενζύμου που βελτιώνει ποικίλες νευρολογικές διεργασίες. Συνδυαστικά με τη βελτίωση της γαστρεντερικής λειτουργίας, η καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Η παχύρρευστη και κολλώδης σύσταση του κεφίρ, το οποίο είναι ελαφρώς ξινό στη γεύση, οφείλεται στη διαδικασία ζύμωσης που απαιτείται για να παραχθεί το γαλακτοκομικό και η οποία είναι παρόμοια με τη ζύμωση που οδηγεί στην παραγωγή του γιαουρτιού.

Εκτός από πολύτιμα προβιοτικά, το κεφίρ παρέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Α, σίδηρο και μαγνήσιο.

Το κεφίρ είναι κατάλληλο όχι μόνο για τους υπερτασικούς, αλλά και για όσους ταλαιπωρούνται από χρόνια κόπωση, νευρικότητα και διαταραχές του ύπνου.

Δείτε κι αυτό:

Οι 6 καλύτερες τροφές για το συκώτι (video)

Ο ξηρός καρπός που ρίχνει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια

Ποια τυριά έχουν τα περισσότερα κορεσμένα λιπαρά (πίνακας)