ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δέκα φρούτα και λαχανικά που αποθηκεύετε λάθος (pics)

Όταν προμηθευόμαστε τα φρούτα και τα λαχανικά της εβδομάδας, συνήθως η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να τα βάλουμε στο ψυγείο, πιστεύοντας ότι έτσι θα τα διατηρήσουμε φρέσκα και γευστικά για περισσότερες μέρες.

Δέκα φρούτα και λαχανικά που αποθηκεύετε λάθος (pics)

Δεν πετυχαίνουμε όμως πάντα τον στόχο μας κι αυτό γιατί ορισμένα προϊόντα είτε δεν αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες είτε δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί.

Τρία σημεία-κλειδιά που πρέπει να προσέχετε όσον αφορά τη σωστή αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών είναι τα εξής:

1. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν κάνουν καλή «παρέα»: Μην αποθηκεύετε στο ίδιο συρτάρι του ψυγείου τα φρούτα και τα λαχανικά. Πολλά φρούτα απελευθερώνουν αιθένιο, ένα αέριο που προωθεί την ωρίμανση και κάνει τα υπόλοιπα προϊόντα να χαλάνε πιο γρήγορα.

2. Τα λαχανικά πρέπει να «αναπνέουν»: Κάντε μικρές τρύπες στις σακούλες που αποθηκεύετε τα λαχανικά σας και αποφύγετε τις αεροστεγείς συσκευασίες. Επίσης, μη στοιβάζετε τα λαχανικά σας, αλλά αφήστε χώρο ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας.

3. Μην πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά μέχρι τη στιγμή που θα τα καταναλώσετε. Η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων που θα κάνουν τα προϊόντα σας να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε πώς πρέπει να αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

Πηγή: The Washington Post

Δείτε κι αυτό:

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώτε με τη φλούδα (pics)

Τα 10 κορυφαία φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου (pics)

Από τι κινδυνεύετε αν δεν τρώτε αρκετά φρούτα & λαχανικά (εικόνες)