ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη; Οι επιπτώσεις από τη χαμηλή πρόσληψη

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας.

Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη; Οι επιπτώσεις από τη χαμηλή πρόσληψη

Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ δεν καταναλώνουν επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και συγκεκριμένα ούτε 30 γραμμάρια την ημέρα.

Η ποσότητα αυτή είναι σχεδόν η μισή από αυτή που προτείνει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τον μέσο άνθρωπο. Οι ερευνητές παρακολούθησαν επίσης πάνω από 11.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και διαπίστωσαν ότι αυτή η έλλειψη πρωτεϊνών σχετιζόταν με προβλήματα υγείας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν έλλειψη πρωτεϊνών, λαμβάνουν γενικά λιγότερα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, έχουν έλλειψη σε σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, όπως η χολίνη, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D και ο ψευδάργυρος.

fitness

Αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα, ειδικά με την πάροδο των χρόνων. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Η ανεπαρκής πρόσληψή της μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, τη δυνατότητα του οργανισμού να επανέλθει μετά από τραυματισμό και τη ρύθμιση της διάθεσης.

Αν και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων υποστηρίζει ότι πρέπει να προσλαμβάνετε καθημερινά 50 γραμμάρια πρωτεΐνης, η ποσότητα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Η ηλικία, το σωματικό βάρος και η σωματική δραστηριότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πρωτεϊνικών σας στόχων. Οι ειδικοί συνιστούν συνήθως 0,8 έως 1,0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σας.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή με πολλές πρωτεΐνες: Οι επιπτώσεις στην υγεία

Οι 15 κορυφαίες πηγές φυτικών πρωτεϊνών για όσους δεν τρώνε κρέας (εικόνες)

Πρωτεΐνες: Ποιοι πρέπει να τις καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες