ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυγά: 6 σημαντικά οφέλη από την τακτική κατανάλωση (εικόνες)

Το αβγό είναι η πληρέστερη φυσική πηγή θρεπτικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

Αυγά: 6 σημαντικά οφέλη από την τακτική κατανάλωση (εικόνες)

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυγών, ακόμη και σε καθημερινή βάση, δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης εφόσον κάποιος ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή με λίγα κορεσμένα λιπαρά.

Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όλα τα στοιχεία δηλαδή που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν πώς ωφελείται η υγεία από την κατανάλωση αυγών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ