ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τρόφιμα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υποτονικά

Αρκετές φορές ενώ τρώμε και αισθανόμαστε χορτάτοι αντί να λαμβάνουμε ενέργεια αισθανόμαστε υποτονικά. Αυτό συμβαίνει συχνότερα όταν αλλάζουμε τη ρουτίνα του φαγητού μας και βρισκόμαστε είτε σε διακοπές ή με άλλους ανθρώπους που έχουν άλλες διατροφικές συνήθειες.

4 τρόφιμα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υποτονικά

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους υπάρχουν πολλά ένοχα τρόφιμα που είναι βλαπτικά για τον οργανισμό ωστόσο τέσσερα εξ’ αυτών είναι στην κορυφή της λίστας.

Espresso Tonic

Ανθρακούχα ποτά

«Τα ανθρακούχα ποτά όπως η σόδα και άλλα παρεμφερή προϊόντα προκαλούν άμεση αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ακολουθούμενη από μια ταχεία πτώση της ενέργειας. Αυτές οι διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα ενέργειας. Η καθαρή ζάχαρη που βρίσκεται κρυμμένη στα περισσότερα ανθρακούχα ποτά συνδέεται επίσης με φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση. Κατά συνέπεια προσπαθήστε να ελαττώσετε την κατανάλωσή τους αντικαθιστώντας τα με ένα ανθρακούχο μεταλλικό νερό ή νερό της βρύσης.

Pink Lollipop Candies In Jar With Various Milk Chocolate And Jelly Gums Candies On Black With Liquor

Καραμέλες

Παρόμοια με τα ανθρακούχα ποτά οι καραμέλες- στην πλειονότητά τους- έχουν πολύ ζάχαρη η οποία προκαλεί ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει καθώς η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης αναστέλλει την παραγωγή orexin μιας χημικής ουσίας στον εγκέφαλο που διεγείρει την αίσθηση της αφύπνισης. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο πιο υπνηλία θα αισθανθείτε.

Fresh White Bread On Brown Wood Cutting Board With Sliced Pieces Of Bread

Εξευγενισμένοι κόκκοι

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, τα δημητριακά ολικής αλέσεως λειτουργούν ως καλύτερη πηγή φυτικών ινών και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες Β, ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ, το σελήνιο, το κάλιο και το μαγνήσιο.

Οι εξευγενισμένοι κόκκοι όπως το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά μπορούν να συμβάλουν στα χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Τα τρόφιμα αυτά χωνεύονται πολύ πιο εύκολα από τα πρωτεϊνούχα οδηγώντας σε ταχεία πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα τα επίπεδα ενέργειας να πέφτουν κατακόρυφα.

Chicken Nuggets Baked In Breadcrumbs With Ketchup, Closeup

Παναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο

Το παναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο είναι γευστικό ενώ έχει ωραία τραγανή υφή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, παρόμοια με άλλα τηγανητά τρόφιμα, εμπεριέχει πολύ λίπος και αλάτι που το καθιστούν ένοχο για την υγεία ενώ είναι βαρύ και κατά την χώνεψη. Επίσης, αν το καταναλώνετε συχνά ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξήσετε το βάρος σας.

Επομένως να προσπαθείτε να μην ξεφεύγετε συχνά από ένα υγιεινό πλάνο διατροφής που θα σάς επιτρέψει να αισθάνεστε υγιείς, σε ελεγχόμενο βάρος και κυρίως γεμάτοι ενέργεια.