ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Θεσπίζεται και πάλι ο οικογενειακός γιατρός με το ν/σ του ΕΟΠΥΥ

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θεσπίζεται και πάλι, αυτή τη φορά με το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ που πρόκειται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.
Θεσπίζεται και πάλι ο οικογενειακός γιατρός με το ν/σ  του ΕΟΠΥΥ

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θεσπίζεται και πάλι, αυτή τη φορά με το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ που πρόκειται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.


Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο περιθώριο των εγκαινίων δυο κινητών ιατρικών μονάδων και ενός μαγνητικού τομογράφου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ότι «το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλο το σχέδιο της μεταρρυθμίσεως. Και τον οικογενειακό γιατρό και το τι θέλουμε να κάνουμε και το χρονοδιάγραμμα. Και φυσικά τις διαδικασίες».


Το νομοσχέδιο κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές και θα προβλέπει το ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ, τον οικογενειακό γιατρό, τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή και μόνο, τη μετάβαση των Κέντρων Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα διαδικαστικά θέματα των ριζικών αυτών αλλαγών.


Επιπλέον ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου θα ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν υπάρχει θέμα να ανήκουν σε ανώνυμες εταιρείες, όπως το Κέντρο Υγείας αστικού Τύπου της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού.


Διαβάστε επίσης
Τα 4 κεφάλαια του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ

Στη Βουλή την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

Μητσοτάκης: Κύρια δεξαμενή της διαθεσιμότητας ο ΕΟΠΥΥ