ΦΑΡΜΑΚO

Είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής για τον οργανισμό μας;

Προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Τα «βιολειτουργικά τρόφιμα» γνωστά και ως «superfoods» ή «υπερτροφές» ξεχωρίζουν για την διατροφική τους αξία και τα συστατικά που περιέχουν, τα οποία τονώνουν και ενισχύουν τόσο τις σωματικές όσο και τις πνευματικές λειτουργίες του.

Είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής για τον οργανισμό μας;

Κατερίνα Ηλιάκη

Αυτό συμβαίνει διότι περιέχουν ουσίες όπως τα λιπαρά οξέα, τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει μόνος του και συνεπώς, πρέπει να προσλαμβάνονται από τη φύση. Τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής είναι μια καλή λύση για να πάρετε όλες τις ουσίες που χρειάζεστε καθημερινά. Αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών ή άλλων ουσιών με θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις, διατιθέμενα σε δοσιμετρικές μορφές, με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας.

Εξαιτίας –εν μέρει– του σύγχρονου τρόπου ζωής, δεν καταφέρνουν όλοι να ακολουθούν μια υγιεινή δίαιτα. Μάλιστα, αρκετές φορές υπάρχουν ελλείψεις σε μια σειρά θρεπτικών συστατικών, καθώς μεγάλο μέρος του κοινού δεν γνωρίζει τις βασικές αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής και καταναλώνει τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπη και θερμίδες, αλλά φτωχά σε βιταμίνες και πρωτεΐνες. Έτσι, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής γίνεται αναγκαία καθώς προσφέρουν συμπυκνωμένα πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, αμινοξέα, ανόργανα συστατικά χαρίζοντας ενέργεια και ευεξία.

Επίσης, κάποιες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι δύσκολο να προσληφθούν μέσω της τροφής και ακόμη δυσκολότερο να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Για παράδειγμα, για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει μια κάψουλα SUPERFOODS Ιπποφαές πρέπει να καταναλώσετε εκατοντάδες κιλά φρέσκων καρπών του φυτού. Εάν είναι αποξηραμένοι, χωρίς τη μέθοδο της λυοφίλισης, τότε πρέπει να καταναλώσετε πολύ περισσότερα κιλά!

entos se ola

Αντίθετα, μία μόνο κάψουλα SUPERFOODS Ιπποφαές αντιστοιχεί σε 400 καρπούς του φυτού και σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Αν εντάξετε το Ιπποφαές στο πρόγραμμά σας, σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, θα αποκτήσετε ενέργεια και ευεξία για να αντεπεξέλθετε αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις σας.

Πιο συγκεκριμένα, περιέχει περισσότερα από 190 θρεπτικά στοιχεία και είναι ένας φυσικός συνδυασμός συστατικών, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τεχνητά χρώματα, συντηρητικά, γλουτένη και λακτόζη. Έτσι, αυξάνει την αντοχή τού οργανισμού και ενισχύει την πνευματική και σωματική απόδοση.

Φυσικά, το SUPERFOODS Ιπποφαές όπως και τα υπόλοιπα συμπληρώματα διατροφής, δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη υγιεινή δίαιτα, αλλά τη συμπληρώνουν. Για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να καταναλώνονται σε συνδυασμό με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και άλλες τροφές, οι οποίες αποτελούν πηγές πρωτεϊνών και απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Τέλος, το πιο σημαντικό προτέρημα του Ιπποφαούς της SUPERFOODS είναι ότι αποτελεί από τη φύση έναν συνδυασμό συστατικών που προσφέρει πολλαπλά οφέλη: Καταναλώνοντάς το σε καθημερινή βάση θα μείνετε υγιείς για περισσότερο καιρό και θα ενδυναμώσετε τον οργανισμό σας!