ΦΑΡΜΑΚO

Οικονόμου & Φωτήλας: Άδικη η αντίδραση του ΠΦΣ για το clawback των ιατροτεχνολογικών

«Βιαστική, άδικη και πρώιμη» χαρακτηρίζουν οι τομεάρχες Υγείας της Ν. Δημοκρατίας και βουλευτές Επικρατείας και Αχαϊας αντίστοιχα κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας, την αντίδραση της ηγεσίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσαν αναφορικά με το claw back των ιατρικοτεχνολογικών προϊόντων.

Οικονόμου & Φωτήλας: Άδικη η αντίδραση του ΠΦΣ για το clawback των ιατροτεχνολογικών

Ιδιαίτερα εάν η ηγεσία του ΠΦΣ αναλογιστεί την υπεράσπιση του φαρμακοποιού από τους υπογράφοντες στα μείζονα θέματα όπως το ωράριο και το ιδιοκτησιακό, που ψήφισε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τονίζουν οι βουλευτές και συνεχίζουν:

«Η Ερώτηση αποσκοπεί στην «αποκάλυψη» των πραγματικών προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που επιμελώς αποκρύπτονται καθώς και τις ομάδες συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί.

Η πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν αποτυπώνεται από τις Ερωτήσεις των Βουλευτών ή των Τομεαρχών αλλά από τις Προτάσεις Νόμου ή τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της σε Σχέδια Νόμου της Κυβέρνησης. Άλλωστε ο Φαρμακοποιός δεν κινδυνεύει από καμία Ερώτηση παρά μόνον από τη συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Γι’ αυτό ζητούμε από την ηγεσία του ΠΦΣ καρτερικότητα έως τη συζήτηση της Ερώτησης στη Βουλή, παρότι η οξύτατη αντίδρασή της «παρέχει» ευκαιρία ελιγμού στους Ξανθό-Πολάκη. Αποσκοπούμε πάντα στον διάλογο και στην επικοινωνία με τον ΠΦΣ, όπως έως σήμερα έχουμε εμπράκτως αποδείξει, και με βεβαιότητα προσβλέπουμε στη συνεργασία με γνώμονα πρωτίστως την προστασία του πολίτη-ασφαλισμένου».

Διαβάστε ακόμη:

ΣΕΙΒ: Στην αυθαιρεσία & τις απειλές του clawback, απαντάμε με διαφάνεια & βιώσιμη ανάπτυξη

ΠΦΣ: Έκρυθμη η κατάσταση στα φαρμακεία με το άναρχο ωράριο



Στο ΣτΕ το ΠΔ για την ίδρυση & λειτουργία των φαρμακείων - Θεοδοσιάδης: Έχουμε εμπιστοσύνη

ΠΦΣ: Το νέο ωράριο απορρυθμίζει τη λειτουργία των φαρμακείων