Οποιοδήποτε project για να στεφθεί από επιτυχία χρειάζεται την συνεργασία όλων των χρηστών αλλιώς θα αποτύχει» επεσήμανε ο κ. Ζήκας και συνέχισε:
«Εμείς ως κλάδος συνεργασθήκαμε για την υλοποίηση του προγράμματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η ΗΔΙΚΑ σε αυτό το σημαντικό έργο δεν έχει ζητήσει ούτε την συμμετοχή μας ούτε την συνεργασία μας».
Στο τραπέζι που συντόνιζε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας και η κυρία Ναταλία Τουμπανάκη, συμμετείχε και ο κ. Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, ειδικός επιστήμονας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο οποίος τόνισε την σημασία της εφαρμογής του νόμου από τον ερχόμενο Μάϊο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο κάτοχος αυτών ή η λειτουργικότητα των συστημάτων αλλά η προστασία τους.
Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ. Αναστάσιος Τάγαρης και η κυρία Αθηνά Τριανταφυλλίδη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ, που αναφέρθηκαν σε τεχνικά θέματα τις παραμέτρους του ηλεκτρονικού φακέλου, ενώ ο κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος, αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ τόνισε τις παθογένειες του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι χρονίως πάσχοντες ασθενείς.
Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ. Αναστάσιος Τάγαρης, τόνισε ότι αισθάνεται άβολα γιατί φαίνεται ότι «προσκλήθηκε στο τέλος ενός έργου».
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή πέθανε, ζήτω η άυλη συνταγή - Τι ζητούν ακόμη οι φαρμακοποιοί
Μπασκόζος: Να ενισχυθούν τα τμήματα Πληροφορικής του ΕΣΥ με προσωπικό
Το Φαρμακείο του νοσ. Γεννηματάς εκσυγχρονίζεται & περνά στην ηλεκτρονική εποχή