ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Δυσαρέσκεια για την απουσία του κλάδου από τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς

Την δυσαρέσκεια αλλά και την απορία του για το γεγονός ότι υπάρχει παντελής απουσία των φαρμακοποιών από το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ασθενούς που βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ Σεραφείμ Ζήκας, στη διάρκεια στρογγυλού τραπεζιού στο πλαίσιο του Συνεδρίου Health IT conference με θέμα «Το νέο μοντέλο λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». 

ΠΦΣ: Δυσαρέσκεια για την απουσία του κλάδου από τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς

Οποιοδήποτε project για να στεφθεί από επιτυχία χρειάζεται την συνεργασία όλων των χρηστών αλλιώς θα αποτύχει» επεσήμανε ο κ. Ζήκας και συνέχισε:

«Εμείς ως κλάδος συνεργασθήκαμε για την υλοποίηση του προγράμματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η ΗΔΙΚΑ σε αυτό το σημαντικό έργο δεν έχει ζητήσει ούτε την συμμετοχή μας ούτε την συνεργασία μας».

Στο τραπέζι που συντόνιζε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας και η κυρία Ναταλία Τουμπανάκη, συμμετείχε και ο κ. Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, ειδικός επιστήμονας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο οποίος τόνισε την σημασία της εφαρμογής του νόμου από τον ερχόμενο Μάϊο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο κάτοχος αυτών ή η λειτουργικότητα των συστημάτων αλλά η προστασία τους.

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ. Αναστάσιος Τάγαρης και η κυρία Αθηνά Τριανταφυλλίδη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ, που αναφέρθηκαν σε τεχνικά θέματα τις παραμέτρους του ηλεκτρονικού φακέλου, ενώ ο κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος, αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ τόνισε τις παθογένειες του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι χρονίως πάσχοντες ασθενείς.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ. Αναστάσιος Τάγαρης, τόνισε ότι αισθάνεται άβολα γιατί φαίνεται ότι «προσκλήθηκε στο τέλος ενός έργου».

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή πέθανε, ζήτω η άυλη συνταγή - Τι ζητούν ακόμη οι φαρμακοποιοί

Μπασκόζος: Να ενισχυθούν τα τμήματα Πληροφορικής του ΕΣΥ με προσωπικό

Το Φαρμακείο του νοσ. Γεννηματάς εκσυγχρονίζεται & περνά στην ηλεκτρονική εποχή