ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακευτική κάνναβη: Σε ΦΕΚ η υπ. απόφαση με την υπογραφή 4 υπουργών

Το μεγάλο project για τη φαρμακευτική κάνναβη είναι ήδη εδώ, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και επεξεργασία της.

Φαρμακευτική κάνναβη: Σε ΦΕΚ η υπ. απόφαση με την υπογραφή 4 υπουργών

Στην ΚΥΑ (την οποία υπογράφουν τέσσερις υπουργοί, οι κ.κ. Τόσκας, Ξανθός, Κοντονής και Αποστόλου) ρυθμίζονται μεταξύ άλλων η έγκριση για την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, η παραγωγή, εισαγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και την διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους.

Αρμόδια αρχή για την εποπτεία και τον συντονισμό τόσο των εγκαταστάσεων των μονάδων, όσο και των μεταφορών των τελικών προϊόντων ορίζεται η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΔΑ/ΑΕΑ), οι οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας και, όπου δεν υφίστανται τέτοια, τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακευτική Κάνναβη: Γραφείο Κάνναβης στο υπ. Υγείας & απόφαση για συνταγογράφηση

Balkannabis Expo 2018: Τον Ιούνιο η Διεθνής Έκθεση για την ιατρική & βιομηχανική κάνναβηΜπαργιώτας για φαρμακευτική κάνναβη: Ανέτοιμος ο ΕΟΦ - Το σ/ν γραμμένο στο πόδι

Μπαργιώτας για κάνναβη: Να αποφύγουμε την υποκρισία & να αποδειχθούμε γενναίοι

Μπαργιώτας: Σημαντικό το σ/ν για την κάνναβη - Να μην στερηθούν το φάρμακο οι καρκινοπαθείς

Το μεγάλο project της φαρμακευτικής κάνναβης: Χιλιάδες θέσεις εργασίας, 1,5 δισ ευρώ στην αγορά

Καναδάς: Η χώρα στην οποία «βασιλεύει» η κάνναβη

Κούλογλου: Επενδύσεις εκατ. στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης & 7.000 θέσεις εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ