ΦΑΡΜΑΚO

Διακομματική Επιτροπή για το φάρμακο: Η Ν.Δ. ζητά τη σύσταση Μόνιμης Επιτροπής

Τη σύσταση μόνιμης κοινοβουλευτικής διακομματικής επιτροπής, με κύριο θέμα την επεξεργασία πολιτικών φαρμάκων σε σταθερή βάση και με συστηματικό τρόπο πρότεινε η Νέα Δημοκρατία, κατά τη χθεσινή πρώτη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής στο υπουργείο Υγείας.

Διακομματική Επιτροπή για το φάρμακο: Η Ν.Δ. ζητά τη σύσταση Μόνιμης Επιτροπής

Να σημειωθεί, ότι την πρόταση για Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή, απηύθυναν όλα τα κόμματα, πρόταση, την οποία αποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, και την οποία όπως είπε, θα τη μεταφέρει στον πρόεδρο της Βουλής. Η Επιτροπή, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα θέματα του κλάδου, προκειμένου να καταλήξει σε μία Εθνική Στρατηγική για το φάρμακο, κάτι που επιθυμούν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες. Άλλωστε όπως τονίζουν ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και PIF, ήρθε η ώρα, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημονιακό Πρόγραμμα, να μιλήσουμε και να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη του κλάδου, ο οποίος γονάτισε στα χρόνια της ύφεσης, ταυτόχρονα όμως, στήριξε τον κοινωνικό ιστό και την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικά, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας σήμερα στη διακομματική επιτροπή για τη φαρμακευτική πολιτική του υπουργείου Υγείας, πρότεινε τη σύσταση μόνιμης κοινοβουλευτικής διακομματικής επιτροπής, με κύριο θέμα την επεξεργασία πολιτικών φαρμάκων σε σταθερή βάση και με συστηματικό τρόπο.

Στόχος της επιτροπής θα είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου για την ανάδειξη του φαρμάκου ως άξονα της δημόσιας υγείας, του εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών υγείας και της ανασυγκρότησης του παραγωγικού μοντέλου που θα οδηγήσει τη χώρα μας σε μία νέα αναπτυξιακή φάση».

Διαβάστε ακόμη:

Διακομματική Επιτροπή για το φάρμακο: Σύντομα θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα



Σήμερα η επίσημη πρώτη της Διακομματικής Επιτροπής για το φάρμακο

Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή για το φάρμακο & αύξηση της δαπάνης με βάση το ΑΕΠ

Η φαρμακοβιομηχανία μετά το Μνημόνιο: Επιστολή ευθύνης από ΣΦΕΕ & ΠΕΦ στην κυβέρνηση

Ξανθός: Θα αλλάξουμε ριζικά το τοπίο της υγείας & του φαρμάκου - Μπορούμε, δεν είμαστε συστημικοί

Τσίπρας: ΠΦΥ, αυξηση δαπανών για την υγεία, αδήλωτη εργασία, οι προτεραιότητες μετά τον Αύγουστο

ΠΕΦ: Η στρεβλή τιμολόγηση, οδηγεί στον αργό θάνατο της φαρμακοβιομηχανίας & η κυβέρνηση παρατηρητής

Η φαρμακοβιομηχανία ζητά ένα Εθνικό Συμβόλαιο και θέτει τις κόκκινες γραμμές της

Φαρμακευτική πολιτική: Τα επόμενα βήματα με ορόσημο τον Αύγουστο