ΟΜΟΡΦΙΑ

Μέλι: 4 χρήσεις για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών

Το μέλι δεν είναι ιδανικό μόνο ως συνοδευτικό στη φρυγανιά ή για να δώσει γλυκιά γεύση στο τσάι. Έχει επίσης ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και τα μαλλιά, καθώς ενυδατώνει, καταπολεμά τα βακτήρια και εξαλείφει τα σημάδια της γήρανσης. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μέλι: 4 χρήσεις για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών

Δείτε τέσσερις εναλλακτικούς τρόπους να το εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα περιποίησης.

1. Μάσκα ενυδάτωσης

Το μέλι έχει την ιδιότητα να «ρουφά» την υγρασία από τον αέρα και να την «κλειδώνει» στην επιδερμίδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του δέρματος είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα μελιού σε καθαρό δέρμα και να το αφήσετε για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

2. Για βαθύ καθαρισμό

Τα ένζυμα του μελιού καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους του δέρματος. Παράλληλα, η αντιμικροβιακή του δράση αποτρέπει τη συσσώρευση βακτηρίων που συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής. Μπορείτε να συνδυάσετε το μέλι με το έλαιο jojoba (1 κουταλιά μέλι με δύο κουταλιές από το έλαιο), καθώς και αυτό έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Απλώνετε σε καθαρό και στεγνό δέρμα και κάνετε απαλό μασάζ με απαλές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με άφθονο νερό.

3. Απαλή απολέπιση

Τα αντιοξειδωτικά, τα πολύτιμα ένζυμα και τα άλλα θρεπτικά συστατικά του μελιού θρέφουν, καθαρίζουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Αναμειγνύετε δύο κουταλιές μέλι με μία κουταλιά μαγειρική σόδα για να φτιάξετε μια κρέμα απολέπισης για όλο το σώμα. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, επιτρέποντας έτσι στα νέα κύτταρα να έρθουν στην επιφάνεια.

4. Για τα ξηρά μαλλιά

Το μέλι χαρίζει στα μαλλιά λάμψη χωρίς να τα βαραίνει. Αναμειγνύετε μία κουταλιά μέλι με δύο κουταλιές λάδι καρύδας για να φτιάξετε μια ενυδατική μάσκα για τα μαλλιά. Το λάδι καρύδας εισχωρεί σε βάθος στην τρίχα, χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη. Απλώνετε το μείγμα σε νωπά μαλλιά (όχι στις ρίζες), το αφήνετε για 20 λεπτά και ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Μηλόξυδο: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε ως... καλλυντικό!
Η μέθοδος Βαμπίρ που λάτρεψε η Κιμ Καρντάσιαν τώρα και για τα μαλλιά
Έτσι θα προλάβετε την "ψαλίδα" στα μαλλιά