ΟΜΟΡΦΙΑ

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό πρόγραμμα 3 ημερών

Μία διατροφή αποτοξίνωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζει το πεπτικό και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην πρόληψη της υπέρτασης και στον έλεγχο του βάρους.

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό πρόγραμμα 3 ημερών

Για να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, δεν χρειάζεται να ακολουθήστε κάποια εξαντλητική δίαιτα που θα σας στερήσει την απαραίτητη ενέργεια.

Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές θα απομακρύνουν τις χημικές ουσίες και θα βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό σας.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Για 3 ημέρες βασίστε τη διατροφή σας σε φρούτα και λαχανικά με έντονο χρώμα, δημητριακά ολικής άλεσης και φασόλια. Τα αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν τα ένζυμα του ήπατος που εξοντώνουν τις βλαβερές ουσίες οι οποίες αποβάλλονται με τα υγρά. Προτιμήστε σπανάκι, μπρόκολο και μύρτιλλα που είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Τροφές που βοηθούν στην παραγωγή αντιοξειδωτικών

Το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα αυγά είναι πλούσια σε ενώσεις που βοηθούν το σώμα σας στην παραγωγή γλουταθειόνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού και αντιγηραντικού παράγοντα.

bigstock Fruit and vegetable of silver 66698965

Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα

Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε λαχανικά, φρούτα, ζώα και ψάρια, έχουν συνδεθεί με διαταραχή της αναπαραγωγικής διαδικασίας, προβλήματα του ανοσοποιητικού και της όρασης, κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καθώς και βλάβες στο νευρικό σύστημα και στο συκώτι. Αν δεν μπορείτε να βασίσετε τη διατροφή σας σε βιολογικά προϊόντα, προτιμήστε φρούτα και λαχανικά με περίβλημα, που είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μολυνθεί και καταναλώστε τα αφού τα ξεφλουδίσετε.

Πολλά υγρά

Όσο συχνότερα πηγαίνετε στην τουαλέτα και όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο πιο γρήγορα θα αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα. Πίνετε 8-12 ποτήρια υγρά την ημέρα, όπως νερό και τσάι χωρίς καφεΐνη.

bigstock Tea Ceremony 62498162

Όχι στα επεξεργασμένα

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα (τα οποία περιέχουν συστατικά που δεν γνωρίζετε), το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, τα τηγανητά, την καφεΐνη, τα γαλακτοκομικά, το αλκοόλ, το κόκκινο κρέας, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

Υγιεινά σνακ

Ανάμεσα στα κύρια γεύματα φάτε βιολογικά φρούτα και ξηρούς καρπούς ή μια μικρή σαλάτα με λίγο κοτόπουλο ή σολομό. Προσθέστε χυμό λεμονιού και λίγο παρθένο ελαιόλαδο.

bigstock Nuts mix in a wooden plate 112655147

Αφεψήματα με βότανα

Η πικραλίδα, η γλυκόριζα, το τζίντζερ, βοηθούν στην πέψη και την αποβολή των τοξινών και διεγείρουν την κυκλοφορία.

Φάτε υγιεινά για άλλες τρεις εβδομάδες

Αν μετά το τριήμερο αποτοξίνωσης καταφέρετε να ακολουθήσετε ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα για άλλες τρεις εβδομάδες, θα είστε γεμάτοι ενέργεια και ευεξία, καθώς θα έχουν υποχωρήσει οι επιπτώσεις της ζάχαρης, του αμύλου και του αλκοόλ. Επίσης θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι δείκτες του αίματος, όπως τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης.

Διαβάστε επίσης:

Οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Τι πρέπει να «κόψετε» από τη διατροφή σας για να κερδίσετε χρόνια ζωής

Νερό: Πώς επηρεάζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος – Πόσο πρέπει να πίνετε