ΟΜΟΡΦΙΑ

Νερό το πρωί & τόνωση μεταβολισμού: Μύθος ή αλήθεια;

Νερό το πρωί & τόνωση μεταβολισμού: Μύθος ή αλήθεια;

Εάν προσπαθείτε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος γρηγορότερα, ίσως θα έχετε ακούσει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί είναι να πίνετε νερό.

Έχει όμως βάση αυτή η θεωρία ή αποτελεί έναν ακόμη διατροφικό μύθο;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Sarah Greenfield, ταχύτερος μεταβολισμός σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να επεξεργάζεται αποτελεσματικότερα την ενέργεια ή τις θερμίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα και να χρησιμοποιείται μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών στοιχείων για να τροφοδοτήσουν το σώμα.

Αναφορικά με την κατανάλωση νερού για τόνωση του μεταβολισμού, η διατροφολόγος επισημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις θερμίδες που θα λάβετε συνολικά μέσα στη μέρα, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Το νερό δεν παρέχει ενέργεια και συνεπώς δεν θα επηρεάσει τον μεταβολισμό σας.

glass of water

Η πρόσληψη νερού το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο ενυδατωμένοι και να διαχειριστείτε καλύτερα την πείνα σας και το αίσθημα κορεσμού.

Η κατανάλωση τροφών όπως οι καυτερές πιπεριές, αλλά και το πράσινο τσάι και ο καφές, μπορεί να βοηθήσουν στην τόνωση της θερμογένεσης, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας είναι να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κατανάλωση τροφών και ποτών που αυξάνουν τον μεταβολισμό δεν κάνουν τη διαφορά.

Τονίζουν τέλος, ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, είναι να είστε σωματικά δραστήριοι.

Τα μυϊκά κύτταρα είναι περισσότερο ενεργά μεταβολικά από το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Κρύο vs ζεστό τσάι: Δες ποιο θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Μεταβολισμός: 11 tips για να δουλεύει «ρολόι» όλη μέρα (εικόνες)

Οι 5 τροφές που καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες δίνουν!

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen