Ακμή: Η απαραίτητη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας
  1. Συνεπής, καθημερινή, ρουτίνα φροντίδας του δέρματος &
  2. Φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής από τον δερματολόγος σας

Ας δούμε βήμα-βήμα τη ρουτίνα περιποίησης προσώπου, που πρέπει ν’ ακολουθείτε:

1. Καθαρισμός2023-04-26 12:00:00

Ο σωστός καθαρισμός με το κατάλληλο καθαριστικό (όχι πολύ σκληρό ή στεγνό), απαλλάσσει το δέρμα σας από την υπερβολική λιπαρότητα, τη βρωμιά, τον ιδρώτα, το μακιγιάζ και αφήνει μια ωραία, καθαρή βάση για τα προϊόντα θεραπείας ακμής. Μην ξεχνάτε να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα (πρωί & βράδυ).

2. Απολέπιση

Η τακτική απολέπιση βοηθά στη διατήρηση των πόρων απαλλαγμένων από τα περιττά κύτταρα του δέρματος και τη λιπαρότητα. Η απολέπιση αφαιρεί τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και βοηθά στην απαλότητα του δέρματός σας.

Πολλά προϊόντα ακμής, έχουν απολεπιστικές ιδιότητες. Ο ορός Serum Effaclar Ultra Concentrated της La Roche Posay, είναι κατάλληλος για καθημερινή ήπια απολέπιση και για τη βελτίωση της υφής του δέρματος σας από την πρώτη εφαρμογή ενώ η σύνθεση του δεν φράζει τους πόρους.

Το serum αυτό, το συνιστούν οι δερματολόγοι, γιατί είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των ατελειών χάρη στο σύμπλοκο τριών οξέων σε υψηλή συγκέντρωση, που περιέχει. Σε 28 ημέρες θα παρατηρήσετε μείωση -45% στις ατέλειες, -49% στα σημάδια και -20% στα μαύρα στίγματα.

laroche1.jpg

3. Ενυδατική

Μια σωστή ενυδατική κρέμα για το δέρμα σας, δεν θα προκαλέσει ξεσπάσματα, αλλά θα μειώσει την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Οι θεραπείες ακμής μπορούν να στεγνώσουν εντελώς το δέρμα σας και θέλετε ενυδάτωση για να το αντιμετωπίσετε.

Η κρέμα για την ακμή Effaclar Duo (+) της La Roche Posay, προστατεύει από τα σημάδια, αποτρέπει την επανεμφάνισή τους και κάνει το δέρμα σας πιο καθαρό σε 4 εβδομάδες. Τη συστήνουν οι δερματολόγοι γιατί προσφέρει διόρθωση & ενυδάτωση στο λιπαρό δέρμα ενώ μειώνει ορατά τις ατέλειες, ελέγχει τη γυαλάδα, και συμβάλλει στη μείωση των σημαδιών.

effaclar.png

4. Αντηλιακή προστασία

Δεδομένου ότι πολλά φάρμακα για την ακμή κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, η καθημερινή χρήση αντηλιακού όλο το χρόνο, είναι εξαιρετικά σημαντική για την καλή υγεία του δέρματος.

Όταν αντιμετωπίζετε το θέμα της ακμής, αισθάνεστε ανασφαλείς και προβληματισμένες. Η κοινωνική σας ζωή πιθανόν να έχει μειωθεί λόγω της αμηχανίας που νιώθετε με τα σημάδια της ακμής στο πρόσωπό σας. Η La Roche Posay σας σκέφτηκε, και δημιούργησε το υγρό make-up υψηλής κάλυψης, Toleriane corrective fluid foundation make-up με φυσικές χρωστικές και 6 αποχρώσεις, που καλύπτει πλήρως την ερυθρότητα, τις ατέλειες, τις ουλές και τα σημάδια. Το συγκεκριμένο προϊόν συνιστάται από δερματολόγους γιατί προσφέρει:

  • Πολύ υψηλή κάλυψη με μακρά διάρκεια 16 ωρών
  • Ομοιόμορφη επιδερμίδα με λεπτόρρευστη, μη λιπαρή, πολύ εύπλαστη υφή που επιτρέπει την εφαρμογή περισσότερων στρώσεων για προσαρμογή του επιπέδου κάλυψης, χωρίς βαρύ αποτέλεσμα
  • Αντηλιακή προστασία SPF25 που προστατεύει το δέρμα σας από τις ακτίνες UVB και το οξειδωτικό στρες
laroche2.jpg

Μην ξεχνάτε, ότι για το μακιγιάζ για ακμή, πρέπει να χρησιμοποιείτε καλλυντικά κατάλληλα για δέρμα με ακμή. Αυτά τα προϊόντα φέρουν ετικέτα που αναγράφεται η καταλληλόλητά τους. Επιπλέον, εφαρμόστε τα προϊόντα αυτά με πινέλα που μόνο εσείς θα χρησιμοποιείτε.