ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πόσα χρόνια ζωής XANEI μια γυναίκα με μικρότερο σύζυγο

Μία γυναίκα που είναι μεγαλύτερη από τον άνδρα της κατά 7 με 9 χρόνια μεγαλύτερη από το σύζυγο της, τότε έχει 20% υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας
Πόσα χρόνια ζωής XANEI μια γυναίκα με μικρότερο σύζυγο

Μία γυναίκα που είναι μεγαλύτερη από τον άνδρα της κατά 7 με9 χρόνια μεγαλύτερη από το σύζυγο της, τότε έχει 20% υψηλότερο ποσοστόθνησιμότητας, σε αντίθεση με τον νεαρό σύντροφό της που κερδίζει εκείνος ταχρόνια της γυναίκας του, καθώς έχει κατά 15% μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, σεσχέση με κάποιον που έχει ίδια ηλικία με τη σύζυγό του.

Αλλά και οι άνδρες που παντρεύονται γυναίκες κατά πολύμικρότερές τους, κερδίζουν χρόνια ζωής.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Γερμανοί ερευνητές τουΓερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών «MaxPlanck», που μελέτησαν ταιατρικά αρχεία περίπου 2 εκατομμυρίων ζευγαριών.

Οι ερευνητές αποδίδουν τη μείωση του προσδόκιμου ζωής τωνγυναικών με μικρότερο σύζυγο, στο άγχος της γυναίκας που υποβόσκει, προκειμένουνα δείχνει πάντα νέα και δυνατή, αλλά και στην “πίεση” που δέχεται από τηνκοινωνία, ακόμα και χωρίς η ίδια να το συνειδητοποιεί.

Σε ότι αφορά τους άνδρες, μια πιθανή ερμηνεία, αναφέρουν οιΓερμανοί ερευνητές, είναι τα ψυχολογικά οφέλη που έχει ένας μικρότερος άνδραςαπό μια μεγαλύτερη γυναίκα.