ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε για να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση, το στάδιο στη ζωή της γυναίκας που σταματά να έχει περίοδο, άρα και την ικανότητα να τεκνοποιήσει, είναι αναπόφευκτη και φυσιολογική συνέπεια της γήρανσης.

Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε για να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση

Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που η εμμηνόπαυση ξεκινά νωρίτερα από το αναμενόμενο, γεγονός που δυσκολεύει τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι συχνές σεξουαλικές συνευρέσεις, μπορούν να καθυστερήσουν την έναρξη της εμμηνόπαυσης.

Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά τον μήνα (ή συχνότερα) έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο να μπουν στην εμμηνόπαυση νωρίτερα συγκριτικά με τις γυναίκες που είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργές.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία για σχεδόν 3.000 γυναίκες που ζουν στις ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι όσες κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή συχνότερα, έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να μπουν στην εμμηνόπαυση σε οποιαδήποτε ηλικία συγκριτικά με τις γυναίκες που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Ως σεξουαλική δραστηριότητα οι επιστήμονες κατέγραψαν εκτός από τη σεξουαλική επαφή, το στοματικό σεξ, το σεξουαλικό άγγιγμα και / ή το να προσποιείται κανείς σεξουαλική διέγερση.

Εάν μια γυναίκα δεν κάνει σεξ και δεν υπάρχουν πιθανότητες εγκυμοσύνης, το σώμα «επιλέγει» να μην κάνει ωορρηξία, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν άσκοπο», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Megan Arnot, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (UCL). Πρόσθεσε ότι η εμμηνόπαυση είναι αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας των γυναικών για να αυξηθούν οι πιθανότητες να παραμένουν υγιείς σε προχωρημένη ηλικία, καθώς είναι πιο ευάλωτες σε ασθένειες κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

«Η εμμηνόπαυση είναι φυσικά μια κατάσταση αναπόφευκτη για κάθε γυναίκα και δεν υπάρχει συγκεκριμένη συμπεριφορά που να καθυστερεί την παύση της αναπαραγωγικής ικανότητας. Τα συγκεκριμένα ευρήματα ωστόσο, αποτελούν ενδείξεις ότι ο χρόνος της εμμηνόπαυσης μπορεί να προσαρμοστεί ως απάντηση του οργανισμού στις πιθανότητες μια γυναίκα να μείνει έγκυος» δήλωσε η Ruth Mace, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, η οποία συνεργάστηκε με την Megan Arnot στη μελέτη.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Σεξ μετά τα 40: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε εικόνες

Αποχή από το σεξ: 9 αλλαγές στην υγεία και την ψυχολογία (εικόνες)

Σεξ στην εμμηνόπαυση… Τι λένε οι γυναίκες