ΕΙΔΗΣΕΙΣ

AbbVie: Το κοντέρ της running team της συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα για το Σικιαρίδειο ίδρυμα

Μία ακόμη μια φορά για καλό σκοπό έτρεξε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η ομάδα δρομέων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie. Η AbbVie Running Team αυτή τη φορά έτρεξε στο πλευρό του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στηρίζοντας τα παιδιά με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες.

AbbVie: Το κοντέρ της running team της συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα για το Σικιαρίδειο ίδρυμα

Η δέσμευση της ομάδας AbbVie Running Team για προσφορά και συνεισφορά στους συνανθρώπους μας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των συμμετεχόντων της ομάδας συγκριτικά με τον περυσινό αγώνα. Έτσι, αυτή τη φορά, με δυναμική παρουσία 50 δρομέων, εργαζόμενοι της AbbVie και φίλοι έτρεξαν στον αγώνα των 5χλμ, 10χλμ και των 42 χλμ. καλύπτοντας συνολικά απόσταση 700 και πλέον χιλιομέτρων.

Για κάθε χιλιόμετρο ανά δρομέα της ομάδας, η βιοφαρμακευτική AbbVie θα προσφέρει ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

AbbVie Running Team

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie και ενεργό μέλος της ομάδας, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε:«Η AbbVie Running Team παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αποτελεί για εμάς τιμή να συμμετέχουμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τα παιδιά του Σικιαριδείου Ιδρύματος».

Από τη μεριά του, ο κ. Χρήστος Οικονόμου, Διοικητικός Διευθυντής του Σικιαριδείου τόνισε: «H στήριξη της ομάδας της AbbVie προς το έργο μας είναι μια σημαντική απόδειξη ότι ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, η ανθρωπιά υπερισχύει. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξή τους. Η πράξη τους μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το κοινωφελές μας έργο και να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατότητες εξέλιξης στα παιδιά μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος είναι ο 3ος αγώνας στον οποίο συμμετέχει η AbbVie Running Team για το 2014, έχοντας κατά σειρά τρέξει με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής και του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα Β. Ελλάδος.

Σχετικά με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι Κέντρο Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων ηλικίας από 14 μέχρι 24 ετών με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες. Εδρεύει στο Μαρούσι, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 18 στρεμμάτων στο οποίο βρίσκονται τα εργαστήρια των παιδιών, τα γραφεία της διοίκησης, ένα θερμοκήπιο, ένα φυτώριο και γήπεδα αθλοπαιδιών. Υποστηρίζει τους καταρτιζόμενους με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης. Είναι Μη-Κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με σκοπό την ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των παιδιών με νοητική υστέρηση και την ομαλή τους ένταξη στην οικογένεια και την κοινωνία. Τα παιδιά που καταρτίζονται στο Σικιαρίδειο εκπαιδεύονται σε οχτώ εργαστήρια: θερμοκήπιο, καλλιτεχνικές κατασκευές, κεραμική, κηπουρική, κηροπλαστική, μπατίκ, ξυλουργική και τροφοδοσία. Παράλληλα, παρακολουθούνται από την Επιστημονική Ομάδα του ιδρύματος με στόχο την αξιοποίηση και την εξέλιξη των υγιών πλευρών της προσωπικότητάς τους.

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί περίπου 25.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.

AbbVie Authentic Marathon II

Διαβάστε ακόμη:

AbbVie: Στα 20 κορυφαία brands παγκοσμίως, μαζί με τις Coca Cola, Amazon & Apple

Abbvie: 13 νέα φάρμακα, επένδυση σε κλινικές μελέτες & ένα σκεύασμα που διαρκώς εκπλήσσει