ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιγότερες εκτρώσεις και ασφαλέστερο σεξ μόνο με γνώση και ενημέρωση

Με στόχο να ενημερώσει για τις επιλογές που η αντισύλληψηπαρέχει σήμερα στις γυναίκες που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή και το σώμα τους,προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, βρίσκεται ξανά στον αέρα, ομοναδικός στην Ελλάδα πλήρης οδηγός για την αντισύλληψη www.your-life.gr.Η ιστοσελίδα αποτελεί το επίκεντρο της ενημερωτικής εκστρατείας«Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια», που τελεί υπό την αιγίδα της Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΚέντροΟικογενειακού
Λιγότερες εκτρώσεις και ασφαλέστερο σεξ μόνο με γνώση και ενημέρωση

Με στόχο να ενημερώσει για τις επιλογές που η αντισύλληψηπαρέχει σήμερα στις γυναίκες που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή και το σώμα τους,προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, βρίσκεται ξανά στον αέρα, ομοναδικός στην Ελλάδα πλήρης οδηγός για την αντισύλληψη www.your-life.gr.

Η ιστοσελίδα αποτελεί το επίκεντρο της ενημερωτικής εκστρατείας«Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια», που τελεί υπό την αιγίδα της Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΚέντροΟικογενειακού Προγραμματισμού, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, υπό τον καθηγητή κ.Αριστείδη Αντσακλή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανάγκη για την ενημέρωσηπροκύπτει από τα υψηλά ποσοστά εκτρώσεων, σεξουαλικών νοσημάτων καιανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που παρατηρούνται στους νέους.

Το www.your-life.gr αποτελεί έναν πλήρη οδηγό αντισύλληψηςγια τη σύγχρονη γυναίκα που ξεκινάει τη σεξουαλική της δραστηριότητα, μεπληροφορίες για όλα τα είδη αντισύλληψης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματάτους, με στόχο την αποφυγή των ΣΜΝ και το ασφαλές σεξ.

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας στην οποία συμμετείχαν14.500 νέοι ηλικίας 15-24 ετών από 29 χώρες από όλον τον κόσμο, ανησυχητικόείναι το ποσοστό των σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις στην Ευρώπη, όπου το2012 παρατηρήθηκε αύξηση 110% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Εξίσουανησυχητικά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των νέων που δηλώνουν ότι είχανσεξουαλικές επαφές με καινούριους συντρόφους χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποιαμέθοδο αντισύλληψης. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν πως απότις 208 εκατομμύρια κυήσεις ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό μεγαλύτεροτου 41% είναι ανεπιθύμητες αλλά και για την Ελλάδα, όπου 12% των γυναικών έχουνκάνει έκτρωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Ταυτόχρονα, το ποσοστόανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στους εφήβους παγκοσμίως είναι υψηλό, αφού κάθε χρόνοπερίπου 13 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 20 ετών μένουν έγκυες, ενώπαρατηρείται αύξηση των μολύνσεων από ΣΜΝ σε εφήβους.

Ο καθηγητής κ. Αριστείδης Αντσακλής, διευθυντής της Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνειπως «το 80% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή που δεν παίρνουν αντισύλληψημένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο. Μία στις πέντε γυναίκες καταφεύγουν στηνέκτρωση, με ολέθριες συνέπειες τόσο για την αναπαραγωγική τους υγεία, όσο καιγια τη ζωή τους συνολικά. Η Ελλάδα παραμένει πολύ πίσω σ’ αυτόν τον τομέα σεσχέση με την Ευρώπη, όπου οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το «χάπι» φθάνουν το22% -23%, ενώ στη χώρα μας το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 4%,» δήλωσεο καθηγητής.

Στο Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού, που τελεί υπό τηνευθύνη του επίκουρου καθηγητή κ. Πέτρου Δρακάκη και τη διεύθυνση του καθηγητήκ. Αριστείδη Αντσακλή, λειτουργεί συμβουλευτική γραμμή στο 2103381776, που τηναπαντούν έμπειροι γυναικολόγοι και εξειδικευμένο προσωπικό. Επισκέψεις στοΚέντρο πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 07:00 έως τις 15:00μ.μ.