ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε απλά πράγματα που κάνουμε λάθος κάθε μέρα!

Μπορεί ναπιστεύετε ότι ακολουθείτε σωστά το καθημερινό σας πρόγραμμα, θα εκπλαγείτε όμωςόταν ανακαλύψετε πόσα απλά πράγματα κάνετε λάθος!

Πέντε απλά πράγματα που κάνουμε λάθος κάθε μέρα!

Μπορεί ναπιστεύετε ότι ακολουθείτε σωστά το καθημερινό σας πρόγραμμα, θα εκπλαγείτε όμωςόταν ανακαλύψετε πόσα απλά πράγματα κάνετε λάθος!

Επειδή έχουμεσυνηθίσει να κάνουμε κάτι με ένα συγκεκριμένο τρόπο χωρίς συνέπειες δε σημαίνειπως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

Μάθετε ποια είναιτα πέντε πράγματα που κάνουν λάθος οι περισσότεροι άνθρωποι και ίσωςαποφασίσετε να αλλάξετε τις συνήθειές σας.

1. Αναπνοή

Αναπνέουμε κατάμέσο όρο 17.000 φορές τη μέρα, όμως η τεχνική που ακολουθούμε μπορεί να είναιλάθος. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να αναπνέουν από το θώρακα, όμωςη αργή, βαθιά αναπνοή από το διάφραγμα βοηθά ώστε να απαλλαγούμε από το στρες,να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση και να αποδώσουμε καλύτερα στη γυμναστική.

2. Μπάνιο

Εάν λούζετε ταμαλλιά σας περισσότερες από δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να αφαιρείτεαπαραίτητα έλαια από τα μαλλιά. Τα έλαια αυτά βοηθούν ώστε η λιπαρότητα τουδέρματος στο κρανίο να μην αυξάνεται υπερβολικά. Επίσης, όταν το μπάνιο διαρκείπολλή ώρα το δέρμα γίνεται ξηρό και απομακρύνονται χρήσιμα βακτήρια.

3. Φαγητό

Δεν αρκεί νατρώμε πρωινό για να μην πάρουμε βάρος. Πρέπει επίσης να προσέχουμε πόσο κόκκινοκρέας καταναλώνουμε και –φυσικά– να αποφεύγουμε το πρόχειρο φαγητό. Επίσης, δενπρέπει να τρώμε πολύ γρήγορα, καθώς διαταράσσονται τα σήματα που αποστέλλει τοστομάχι στον εγκέφαλο και καταλήγουμε να τρώμε πάρα πολύ.

4. Το αντίθετοτου φαγητού

Δεν πρέπει νααφιερώνουμε πολλή ώρα στην τουαλέτα, οπότε σταματήστε να πηγαίνετε στο μπάνιοπαρέα με την εφημερίδα και το περιοδικό! Επίσης, επιβάλλεται να κλείνουμε το καπάκιτης τουαλέτας, καθώς οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στη λεκάνημπορεί να αρχίσουν να αιωρούνται στον αέρα ή να «επιτεθούν» στην οδοντόβουρτσά μας!

5. Πλύσιμο χεριών

Μόλις το 5% των ανθρώπων πλένει τα χέρια τουσωστά. Αρχικά, τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια μπορεί να προκαλέσουν την αντίστασητου οργανισμού στα αντιβιοτικά ή να διαταράξουν τα επίπεδα των ορμονών. Ακόμη, πρέπεινα χρησιμοποιείτε χαρτί μετά το πλύσιμο και να μη στεγνώνετε τα χέρια με κρύο ήζεστό αέρα.

Εσείς πόσα από αυτά κάνετε σωστά;