ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη ΓΑΔΑ ο Χ. Τομπούλογλου και αύριο στην Εισαγγελία

Στη Γενική Ασφάλεια παραμένει ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγλαια Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, μέχρι να προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ανήμερα των Χριστουγέννων.
Στη ΓΑΔΑ ο Χ. Τομπούλογλου και αύριο στην Εισαγγελία

Στη Γενική Ασφάλεια παραμένει ο Διοικητής του νοσοκομείουΑγλαια Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, μέχρι να προσαχθεί στην ΕισαγγελίαΠρωτοδικών Αθηνών, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η αστυνομία έφτασε στην σύλληψη του Χάρη Τομπούλογλου,διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μετά από καταγγελίαεπιχειρηματία και Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας.


Οι αστυνομικές αρχές είχαν ενημερώσει μέσω του αρμόδιουυπουργού, το πρωθυπουργικό γραφείο για τις πληροφορίες και την έρευνα πουέκαναν για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγλαια Κυριακού.


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγλαια Κυριακού απαιτούσεεκβιαστικά, 30.000 ευρώ, αρχικά για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένηεταιρεία από το πρόγραμμα "Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση τηςπαιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή". Μετά από διαπραγματεύσεις δέχθηκε το ποσό ναμειωθεί στις 25.000 ευρώ.


Το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το ΝοσοκομείοΠαίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι αν ο πρόεδρος του νοσοκομείουπραγματοποιούσε την απειλή του να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, τότε η εταιρείαδεν θα μπορούσε να πάρει μέρος σε διαγωνισμούς για 2 χρόνια.


Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση τουαπορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλεςσυναντήσεις-επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο διοικητής του νοσοκομείου έπαιρνε όλες τις προφυλάξεις για να μην διαρρεύσει τίποτα, ενώ πρόσεχε παντού στις συναντήσεις του με τους μεσάζοντες, αν υπάρχουν μικρόφωνα και κάμερες.

"Εγώ να μην πάρω τίποτα;"

Ο ίδιος σε συνομιλίες που είχε, φέρεται να είπε: "Θα πάρουν 190.000, εγώ μ.....ς να μην πάρω τίποτα;", ενώ ο κωδικός που χρησιμοποιούσε για τα χρήματα ήταν η λέξη "εισιτήρια".


Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε και τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ωςεκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος τουΝοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000ευρώ.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση στηνΑθήνα, σε καφλε στην οδό Ιπποκράτους, παραδόθηκε στο Διοικητή του Νοσοκομείου,από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια , ο Χάρης Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στον40χρονο συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τουςαστυνομικούς, που βρίσκονταν την ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν εδώ και ένα χρόνο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλ. Κυριακού και από την αρχή της θητείας του είχε ζητήσει να μην παίνρει μισθό.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θαπροσαχθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Διαβάστε επίσης



Άδωνις: Το Ίδρυμα Αγλ. Κυριακού διορίζει τον Διοικητή του νοσοκομείου

Διέγραψαν από τη ΝΔ τον διοικητή του Αγλ. Κυριακού


Συνελήφθη ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού