ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν τρόπο να μας κάνουν πιο έξυπνους!

Είναι δυνατόν άραγε να γίνουμε πιο έξυπνοι, ελέγχοντας τις μαθησιακές μας ικανότητες;

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν τρόπο να μας κάνουν πιο έξυπνους!

Είναι δυνατόν άραγε να γίνουμε πιο έξυπνοι, ελέγχοντας τις μαθησιακές μας ικανότητες;

Την απάντηση έρχονται να δώσουν Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ του Τενεσί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό, εφαρμόζοντας μία πρωτοποριακή μέθοδο, που περιλαμβάνει ήπιες ηλεκτρικές κενώσεις στον εγκέφαλο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας, οι συμμετέχοντας στο πείραμα υποβλήθηκαν σε 20 λεπτά ηλεκτρικής διέγερσης, ενώ κατόπιν έλαβαν μέρος σε τεστ, που περιλάμβανε την επιλογή κουμπιών σε παιχνίδι ελέγχου και την αντιστοιχία τους με χρώματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στο τεστ, έκαναν λιγότερα λάθη και μάθαιναν γρηγορότερα, συγκριτικά με όταν δεν είχαν υποστεί τη διέγερση.

«Αυτό που ανακαλύψαμε και ήταν συναρπαστικό είναι ότι όταν «αυξάνουμε» τη συγκεκριμένη εγκεφαλική δραστηριότητα, μπορούμε να κάνουμε τους εθελοντές του πειράματος πιο ακριβείς, όταν κάνουν μια άσκηση, πιο συνετούς, πιο προσεκτικούς και λιγότερο τολμηρούς», δήλωσε ο Ρόμπερτ Ράινχαρτ, ερευνητής στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Neuroscience», τα άτομα που έχουν δυσκολίες εκμάθησης μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά από αυτή την ανακάλυψη, η οποία μπορεί επίσης να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και σε όσους πάσχουν από άλλες ασθένειες, όπως για παράδειγμα σχιζοφρένεια.