ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τίποτα το ιδιαίτερο ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν»

Η κληρονομιά του κορυφαίου επιστήμονα δεν είναι μόνο οι ριζοσπαστικές του θεωρίες και οι επαναστατικές του εξισώσεις, αλλά και ο ίδιο ο εγκέφαλός του.

«Τίποτα το ιδιαίτερο ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν»

Από το θάνατό του, στις 18 Απριλίου του 1955, ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν έχει μελετηθεί εκτενώς.

Αρκετοί έχουν υποστηρίζει ότι η μοναδική δομή και το μέγεθός του ήταν ο λόγος που ο Αϊνστάιν ξεχώριζε από όλους εμάς.

Τώρα όμως, ο Δρ. Terence Hines από το Πανεπιστήμιο Πέις της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλος του επιστήμονα δεν ήταν «τίποτα το ιδιαίτερο» σε σύγκριση με τον εγκέφαλο του μέσου ανθρώπου.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Daily Mail, αρκετές μελέτες έδειχναν πως ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν είχε μεγαλύτερο αριθμό νευρογλοιακών κυττάρων, τα οποία υποστηρίζουν και προστατεύουν τους νευρώνες. Ο μεγάλος αριθμός τους πιθανώς σημαίνει μεγαλύτερη ευφυΐα.

Ο Hines όμως υποστηρίζει ότι οι μελέτες αυτές δεν είναι αξιόπιστες. Αρχικά, δηλώνει πως από τις 28 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 1985 συγκρίνοντας τον εγκέφαλο του Θεωρητικού Φυσικού με τον εγκέφαλο «απλών» ανθρώπων, μόνο μία είχε θεωρηθεί έγκυρη από την τότε επιστημονική κοινότητα.

Παράλληλα, άλλες εργαστηριακές δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν δεν παρουσίαζε σχεδόν καμία διαφορά που να τον καθιστά ξεχωριστό.

Διαβάστε επίσης:

CNN: Εικόνες από τον εγκέφαλο του Αϊνστάιν (βίντεο)