ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημιμαραθώνιος: Η AbbVie Running Team έτρεξε για την Ομάδα Αιγαίου

Με πάνω από 40 δρομείς συμμετείχε στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, η ομάδα της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie, με σκοπό αυτή τη φορά την ενίσχυση των δράσεων της Ομάδας Αιγαίου.

Ημιμαραθώνιος: Η AbbVie Running Team έτρεξε για την Ομάδα Αιγαίου

Εργαζόμενοι της AbbVie και φίλοι, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Πασχάλη Αποστολίδη, έτρεξαν την Κυριακή 3 Μαϊου με πολλά χαμόγελα και διάθεση για προσφορά στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα των 5χλμ., καλύπτοντας συνολικά απόσταση 500 και πλέον χιλιομέτρων.

Για κάθε χιλιόμετρο ανά δρομέα της ομάδας, η AbbVie προσέφερε ένα χρηματικό ποσό προς την Ομάδα Αιγαίου, που εδώ και πάνω από 20 χρόνια δραστηριοποιείται στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας, σε αποκλειστικά εθελοντική βάση και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιατρικούς συλλόγους, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών του αρχιπελάγους.

Ο Γενικός Διευθυντής της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, τόνισε: «Η AbbVie Running Team για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με οδηγό πάντα την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων μας, γράφει χιλιόμετρα στο "κοντέρ" της και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βρίσκεται στο DNA της εταιρείας μας. Με τις προσπάθειες όλων των δρομέων της ομάδας μας σε αυτόν τον αγώνα, επιλέξαμε να σταθούμε στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου, μιας οργάνωσης που προσφέρει κοινωνική αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που ζουν στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου».

Η Ομάδα Αιγαίου (www.omadaaigaiou.gr) τις επόμενες ημέρες θα σαλπάρει για την κορυφαία ετήσια εκδήλωσή της, τον 21ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που θα διαρκέσει 12 ημέρες. Κατά τη διάρκεια του Διάπλου, η Ομάδα με 13 φουσκωτά σκάφη και το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε», με 102 εθελοντές θα επισκεφτεί 11 νησιά στα οποία θα διενεργηθούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Θα δωρισθεί, επίσης, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών, συνοδευόμενο από έργα υποδομής.

O Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, κ. Απόστολος Μπιλίρης, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους όλων των εθελοντών της Ομάδας μας καθώς και των κατοίκων των νησιών μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie και όλους τους δρομείς της AbbVie Running Team για τη συνδρομή τους στο έργο μας και την υποστήριξη των νησιωτών μας. Η ενεργή συμμετοχή τους συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των κοινωφελών στόχων μας, ιδιαίτερα εν' όψη ενός απαιτητικού Διάπλου, όπως ο φετινός.»

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί περίπου 26.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.

Σχετικά με την Ομάδα Αιγαίου

Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει πάνω από 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά και προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες όσο και υπηρεσίες υποστήριξης των πάσης φύσεων αναγκών των κατοίκων τους. Στα πλαίσια των ιατρικών υπηρεσιών που εκτελούνται, κάθε χρόνο περιλαμβάνονται ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Η Ομάδα Αιγαίου λειτουργεί αμιγώς εθελοντικά, μέσα από την αυτοδιάθεση των μελών και φίλων της και το πνεύμα συλλογικότητας που την διέπει. Οι δραστηριότητές της αφορούν αποστολές ανθρωπιστικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στα νησιά του Αιγαίου.

AbbVie Running Team Logo

Διαβάστε ακόμη:

Abbvie: Στην κορυφή των εργοδοτών, σύμφωνα με το περιοδικό Scienc

Abbvie: Στην κορυφή του τομέα αιματολογίας & ογκολογίας με την εξαγορά της Pharmacyclics

AbbVie: Διάκριση στα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG

AbbVie: Θετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ για θεραπείες κατά της χρόνιας ηπατίτιδας C

Abbvie: 13 νέα φάρμακα, επένδυση σε κλινικές μελέτες & ένα σκεύασμα που διαρκώς εκπλήσσει

AbbVie: Το κοντέρ της running team της συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα για το Σικιαρίδειο ίδρυμα

Όταν η μόδα συναντά την... ψωρίαση