ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αποκαλύπτει ο εγκέφαλος για τη συμπεριφορά των νέων

Η φαιά ουσία του εγκεφάλου των νέων ανθρώπων, μπορεί να εξηγήσει θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά τους.

Τι αποκαλύπτει ο εγκέφαλος για τη συμπεριφορά των νέων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές του University of Birmingham, οι νέοι που έχου αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά, έχουν μειωμένο όγκο φαιάς ουσίας σε περιοχές του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με νέους που αναπτύσσονται κανονικά, όσοι εμφανίζουν προβλήματα συμπεριφοράς έχουν μείωση της φαιάς ουσίας, ιδιαίτερα στην αμυγδαλή και τον προμετωπιαίο φλοιό.

Οι συγκεκριμένες περιοχές είναι σημαντικές για τη λήψη αποφάσεων, την ενσυναίσθηση, την ανάγνωση εκφράσεων στο πρόσωπο και τη ρύθμιση των συναισθημάτων. Σημαντικές διαδικασίες, που φαίνεται πως είναι ελλειμματικές σε νέους με προβλήματα συμπεριφοράς.

Το άρθρο συνδύασε απεικονιστικά στοιχεία του εγκεφάλου από 13 έρευνες σε 394 νέους με προβλήματα συμπεριφοράς και 350 νέους που αναπτύσσονταν κανονικά.

Ο ερευνητής, Dr Stephane De Brito, δήλωσε ότι προβλήματα συμπεριφοράς είναι αναγκαίος στόχος για προσπάθειες πρόληψης και η έρευνα προχωρά την κατανόηση των περιοχών του εγκεφάλου που συνδέονται με επιθετικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές στους νέους.

Διαβάστε επίσης: