ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ Forum: Επιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα - Από την Αντιγήρανση μέχρι την Νανοτεχνολογία

Είναι η πρώτη φορά που δώδεκα από τους πιο σύγχρονους και δημοφιλείς επιστημονικούς κλάδους συνυπάρχουν με εκπροσώπους του βιομηχανικού κλάδου, που υποστηρίζουν με προϊόντα και υπηρεσίες τους χώρους της υγείας, της διατροφής και της ομορφιάς, σε ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα επιστημονικό γεγονός στην Ελλάδα, στο ΔΥΟ Forum, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Απριλίου 2016 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO. 

ΔΥΟ Forum: Επιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα - Από την Αντιγήρανση μέχρι την Νανοτεχνολογία

Το ΔΥΟ Forum, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέχρι τώρα στην Ελλάδα, Εκθεσιακό και Συνεδριακό διαδραστικό γεγονός, θα επικεντρωθεί στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τους τομείς της διατροφής, της υγείας και της ομορφιάς (ΔΥΟ), ξεκινώντας από την πρόοδο στο ερευνητικό πεδίο και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, μέχρι τη κλινική πράξη και τις πρακτικές εφαρμογές.

Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές όλων των ειδικοτήτων, θα συζητήσουν, μέσα σε δώδεκα επιστημονικές ημερίδες (που υποστηρίζονται από δώδεκα ελληνικούς επιστημονικούς φορείς), εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ και τον ΣΦΕΕ, για τις τελευταίες μεγάλες προκλήσεις στο χώρο της επιστημονικής έρευνας, για τους νέους στόχους των φαρμακευτικών και μη ουσιών, για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, καθώς και για πλήθος άλλων επιστημονικών επιτευγμάτων.
H Παιδιατρική, η Αθλητιατρική, η Αντιγήρανση, η Μαιευτική-Γυναικολογία, η Καρδιαγγειακή Ιατρική, η Κοσμητολογία, η Φαρμακευτική, η Νανοτεχνολογία, ο διαβήτης και ο καρκίνος του μαστού, η παχυσαρκία και ο μεταβολισμός, είναι μερικές από τις επιστημονικές περιοχές που θα αποτελέσουν πεδίο συζήτησης κατά τη διάρκεια του ΔΥΟ Forum.

Παράλληλα, οι επισκέπτες, που θα εισέρχονται με ελεύθερη είσοδο στο χώρο του Forum, θα μπορούν να παρακολουθούν, εκτός από τις επιστημονικές ημερίδες, και διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από εξειδικευμένο προσωπικό με κατάλληλο εξοπλισμό σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), η χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, η παρασκευή υγιεινού φαγητού για αντιγήρανση, η περιποίηση προσώπου και σώματος, η μέτρηση αρτηριακής πίεσης, η ψηλάφηση στήθους για όγκο, κ. ά)

Το ΔΥΟ Forum αποτελεί μια πρωτοβουλία της ZITA GROUP και του περιοδικού «ΔΥΟ» και θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να θέσουν τις βάσεις για την δημιουργία ενός μεγάλου επιστημονικού και εκθεσιακού θεσμού για την Διατροφή, την Υγεία και την Ομορφιά στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, για την κάλυψη βασικών αναγκών συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

Επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://dyoforum.gr/