ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο - Ξεκινούν επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο - Ξεκινούν επίσχεση εργασίας

Το της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν με τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο Υγείας με σκοπό να δοθούν λύσεις στα αιτήματά τους.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε χθες με τον γ.γ. του υπουργείου, Πέτρο Γιαννουλάτο και τον γ.γ. Οικονομικών του υπουργείου κ. Κομματά, στους οποίους έθεσε το πρόβλημα της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, που αφορά, τόσο την τακτική επιχορήγηση, όσο και τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ (νοσήλεια), «με συνέπεια προμηθευτές και εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις έως πέντε μήνες», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Αν και επιτακτικά ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ροής χρηματοδότησης, κάτι τέτοιο δεν έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες», αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απαιτούν, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του νοσοκομείου, χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μόνιμη και σταθερή εργασία.

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το «Αττικόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ