ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Online test: Δείτε αν θα ζήσετε μέχρι τα 100!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα στον Καναδά ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που υπολογίζει το προσδόκιμο ζωής με βάση ένα ευρύ φάσμα καθημερινών συνηθειών που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διατροφή, τα επίπεδα σωματικής άσκησης και την κατανάλωση αλκοόλ.

Online test: Δείτε αν θα ζήσετε μέχρι τα 100!

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS Medicine αναφέρει ότι οι κυριότερες ανθυγιεινές συνήθειες που μαστίζουν τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, όπως η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή, μειώνουν το προσδόκιμο ζωής περίπου κατά έξι χρόνια.

Στο πλαίσιο του Project Big Life, όπως ονομάζεται το έργο, οι Καναδοί ερευνητές δημιούργησαν βάσει του αλγόριθμού τους ένα τεστ που υπολογίζει πόσες πιθανότητες έχουμε να φτάσουμε τα 100 βάσει των συνηθειών μας και του ατομικού μας ιστορικού (π.χ. διαβήτης, καρκίνος, υπέρταση).

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεταβείτε στο τεστ.

big life health calculators

Θα χρειαστεί να δώσετε μερικά βασικά στοιχεία για εσάς, όπως το φύλο, η ηλικία και τα κιλά σας, και στη συνέχεια να καταχωρίσετε πληροφορίες για τη διατροφή σας, τη φυσική σας κατάσταση και το ιατρικό σας ιστορικό. Στο τέλος του τεστ, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το έτος των 100ών σας γενεθλίων ώστε να δείτε πόσες πιθανότητες έχετε να ζείτε μέχρι τότε!

Δείτε κι αυτό:

Online test: Δείτε αν κινδυνεύετε από επιπλοκές στην καρδιά ή τους πνεύμονες

Τεστ με βίντεο: Δείτε αν διαθέτετε κοινή λογική

Πώς θα καταλάβετε ότι ένα αυγό έχει χαλάσει – Το τεστ των 5’’