ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλεσμα Πολάκη να κλείσει ο κόσμος τα αυτιά του στην διαπλοκή, για να βγούμε από το σκοτάδι

Αυτή η κυβέρνηση τιμά τις δεσμεύσεις της, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας ότι «Η πρωταρχική υπόσχεση προς τους πολίτες, είναι να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθήκες διαβίωσής τους».

Κάλεσμα Πολάκη να κλείσει ο κόσμος τα αυτιά του στην διαπλοκή, για να βγούμε από το σκοτάδι

Λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 81η ΔΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αντιληπτά και ότι κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση βάζει ένα πετραδάκι στα θεμέλια ενός κοινωνικού κράτους δικαιοσύνης, που θα διέπεται από τις αρχές της Αριστεράς, δηλαδή, «ένα κράτος χωρίς ημετέρους, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς ανισονομία, ένα κράτος που θα ανήκει το ίδιο σε όλους τους πολίτες».

Παραμονές της έναρξης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα του ελληνικού χρέους και ενώ κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλεί το λαό «να κλείσει τ' αυτιά του στον πόλεμο που κάνει η διαπλοκή στην κυβέρνηση» και να συνταχθεί στο πλευρό της, «για να βγει η χώρα απ' το σκοτάδι».

«Είναι πλέον σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση αυτή τιμά τις δεσμεύσεις της», αναφέρει ο Παύλος Πολάκης και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μοιράσει με δικαιοσύνη το κόστος της δύσκολης συμφωνίας του 2015. Παράλληλα εκφράζει την βεβαιότητα πως και «η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία όπως και η πρώτη παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης και μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ερωτάται για τις συγκρούσεις του με συνδικαλιστικούς φορείς και απαντά πως «εντός του συνδικαλιστικού κινήματος υπάρχουν αξιόλογες δυνάμεις, οι οποίες με εντιμότητα, ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια έχουν τη δυνατότητα να προασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διεκδικήσουν από κάθε κυβέρνηση ένα καλύτερο μέλλον». Ταυτόχρονα όμως ξεκαθαρίζει πως «με το συνδικαλισμό της συναλλαγής με τη εξουσία, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση, αλλά θα στέκεται σταθερά απέναντί του».

Ο Παύλος Πολάκης μιλάει ακόμη για τις δημοσκοπήσεις, για τους συμβιβασμούς που υποχρεώθηκε να κάνει η κυβέρνηση αλλά «χωρίς να υποταχθεί». Μιλάει επίσης για τη διαπλοκή, το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το τίμημα για την απόκτησή τους, την κατηγορία που αποδίδεται στην κυβέρνηση για το «μαύρο στην ιδιωτική τηλεόραση» και τις μαντινάδες που συχνά επικαλείται σε δηλώσεις του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.