ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης: Στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία της εφημερίδας σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί δημοσιεύματα στηριζόμενα σε ανώνυμες καταγγελίες, ωστόσο, θα διαβιβάσει τα στοιχεία στην Εισαγγελία, προκειμένου  η Ελληνική Δικαιοσύνη να εξετάσει τη γνησιότητά τους.

Πολάκης: Στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία της εφημερίδας σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή το πρωτοσέλιδο και ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες του πρώτου φύλλου της εφημερίδας Documento. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η Νέα Δημοκρατία, ευρισκόμενη προφανώς σε κατάσταση πανικού, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εν μία νυκτί μεταλλάσσεται από θιασώτης της πολυφωνίας στο χώρο των ΜΜΕ, σε στοχοποιητή συγκεκριμένων μέσων.

Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία, ότι εκείνη είναι το κόμμα που υιοθετεί και μετατρέπει σε αντιπολιτευτική γραμμή τα πιο κίτρινα δημοσιεύματα της μοναδικής εφημερίδας, που μέσω κουπονιών, «πληρώνει» τους αναγνώστες για να την αγοράσουν, εκείνη είναι που υπαγορεύει ή αντιγράφει από ανακοινώσεις εξαρτημένων ηγεσιών συνδικαλιστικών οργανώσεων, χαρακτηρισμούς όπως «Μαυρογιαλούρoς» για τον πρωθυπουργό.

Είναι προφανές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έντρομο μπροστά στο ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ερείσματός του στην κοινωνία, σε ποσοστά Γκόρτσου στη Δώθε Παναγιά, ως συνέπεια ενδεχόμενης επαλήθευσης αυτών και άλλων καταγγελιών, σπεύδει να μιλήσει για υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών, παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές και ψέματα. Δεδομένου ότι οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών φέρονται να έγιναν την περίοδο 2013 – 2014, εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία παραδέχεται ότι επί των ημερών της λειτουργούσε οργανωμένο παρακράτος».

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί δημοσιεύματα στηριζόμενα σε ανώνυμες καταγγελίες και δεν είναι αρμόδια να αξιολογήσει τα παρατιθέμενα στοιχεία, επισημαίνει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κ. Πολάκη η οποία τονίζει ακόμη τα εξής:

Όμως, σε κάθε περίπτωση, επειδή τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα της ως άνω αναφερόμενης εφημερίδας έχουν σχέση με την καταστρατήγηση του δημοσίου συμφέροντος και συμπίπτουν με πλήθος άλλων καταγγελιών και συμπερασμάτων σε πορίσματα κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών, τα οποία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω έλεγχοι, τόσο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), όσο και της Εισαγγελίας, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος απέναντι στους πολίτες της χώρας να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να απονείμει Δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη:

Έντονη αντίδραση της Ν. Δημοκρατίας, για δημοσίευμα του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εφημερίδα