ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αλκοόλ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ' ουδενί» υπενθυμίζει ο διευθυντής της Τροχαίας Θες/νίκης

«Αλκόολ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ' ουδενί» υπενθυμίζει ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, οι οποίες και συχνά συνδυάζονται με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

«Αλκοόλ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ' ουδενί» υπενθυμίζει ο διευθυντής της Τροχαίας Θες/νίκης

«Είναι θανατηφόρος συνδυασμός» τόνισε ο κ. Σουρβίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.

Επισήμανε δε ότι «υπάρχουν ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, όπως η Σουηδία, που έχουν μηδενικό ποσοστό ανοχής στο αλκοόλ» και προσέθεσε: «Είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι έστω και το ένα ποτηράκι μειώνει τα αντανακλαστικά κατά ένα βαθμό», γεγονός επιβαρυντικό για την ικανότητά μας στην οδήγηση.

bigstock Unrecognizable Man Drinking An 143410784

Εκτός από το αλκοόλ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει πως πρέπει οπωσδήποτε να φορούμε ζώνη ασφαλείας και οι δικυκλιστές κράνος καθώς «στα 100 ατυχήματα θανατηφόρα με δίκυκλα το 98% οφείλεται σε έλλειψη κράνους». Λέμε ακόμη «όχι στην επιθετική οδήγηση» γιατί το τιμόνι «είναι δυνάμει φονικό εργαλείο», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Δρ Γρηγόρης Λέων, παρότρυνε τους οδηγούς να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ, αφού ειδικά φέτος, που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, είναι σημαντικό, όπως είπε, ο οδηγός να είναι σε πλήρη νηφαλιότητα. «Μόνο με μηδενική κατανάλωση αλκοόλ θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη μείωση των οδικών ατυχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία: Ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στο αλκοόλ