ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κ. Γ. Καλαμίτσης επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών

Ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα των Συλλόγων των ασθενών, ο κ. Γιώργος Καλαμίτσης πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας “Προμηθέας”, τοποθετήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Ο κ. Γ. Καλαμίτσης επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών

Ο κ. Καλαμίτσης σπούδασε ψυχολογία και από το 2005 μέχρι το 2011 εργάστηκε στο Σύλλογο Επανένταξης Εθισμένων “Επιστροφή”. Παράλληλα, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΜΚΟ “Νηφάλιοι, κίνηση πολιτών για τον αλκοολισμό και το περιβάλλον”.

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, τοποθετήθηκε η Ξανθή Παπαδοπούλου, νομικός και ειδική σύμβουλος του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με τον νόμο 4368/16, η Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών, εποπτεύει και ελέγχει την προστασία των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών Υγείας στους φορείς ή μονάδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περίθαλψης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Επιτροπή θα δέχεται παράπονα, αναφορές ή καταγγελίες από κάθε λήπτη υπηρεσίας Υγείας χωρίς διακρίσεις, από κάθε οργάνωση, φορέα, Επιτροπή ή Αρχή.

Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής

Τα υπόλοιπα μέλη της 11μελούς Επιτροπής είναι εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, οι οποίοι κατανέμονται ως εξής:

Από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, οι Κωνσταντίνος Νταλούκας (παιδίατρος, με αναπληρωτή τον παιδίατρο Δημήτριο Φούσκα), Δημήτριος Τσάμης (βιοπαθολόγος, με αναπληρωτή τον καρδιολόγο Νικόλαο Λιακόπουλο) και Νικόλαος Πλατανησιώτης (διευθυντής Δημόσιας Υγείας, με αναπληρωτή τον ΩΡΛ Παύλο Σαρώφ).
Από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), ο Γεώργιος Αβραμίδης (ΨΝΑ), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Δραχτίδη (Ελπίς).

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), ο Ελευθέριος Μπουρνουσούζης, με αναπληρώτρια την Εσμεράλντα Βαγιά.

Από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, η Αμαλία Γκώρου (Ευαγγελισμός), με αναπληρώτρια την Παναγιώτα Τζανέτη (Θριάσιο).

Ακόμη, στην Επιτροπή συμμετέχουν οι σύμβουλοι του υπουργού Υγείας Ξανθή Παπαδοπούλου (νομικός, με αναπληρωτή τον νομικό Νικόλαο Ράπτη) και Αθηνά Παναγιώτου (νομικός, με αναπληρώτρια τη νομικό Έλλη Τζούρου).

Τον Σύλλογο Μυασθενών Ελλάδας (H – MGA) εκπροσωπεί ο Δημήτριος Ζάφτης, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Πίττα. Εκπρόσωποι των ληπτών Υγείας είναι ο Γιώργος Καλαμίτσης, με αναπληρωτή τον Στυλιανό Αγαπητό (Σύλλογος “Προμηθέας”) και Αθηνά Αλεξανδρίδου, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Μαραγκό (Οικογενειακή Συμμαχία Κατά της Νόσου VHL).

Διαβάστε ακόμη:

Ι. Μπασκόζος: Στόχος μας η εκρίζωση της ηπατίτιδας C

Η Ν. Δημοκρατία χαράσσει από κοινού με τους Συλλόγους Ασθενών το πρόγραμμα Υγείας