ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Νέα επίθεση στον ΠΙΣ - Το νομοσχέδιο είναι η ταφόπλακα του ιατρικού κόσμου

ΙΣΑ: Νέα επίθεση στον ΠΙΣ - Το νομοσχέδιο είναι η ταφόπλακα του ιατρικού κόσμου

Επίθεση στην επίθεση με φόντο την αναμόρφωση της Ιατρικής Νομοθεσίας και τους Ιατρικούς Συλλόγους πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη του ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «έκτρωμα που αποτελεί την ταφόπλακα του ιατρικού κόσμου», εκτιμώντας πως «γίνεται συστηματική προσπάθεια φίμωσης των γιατρών», ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, αναφέρει πως σέβεται απόλυτα τις απόψεις όλων των γιατρών, και πως αντίθετα, όχι μόνο δεν φιμώνονται, αλλά ενισχύονται όλες οι φωνές και ιδιαίτερα των μικρών Ιατρικών Συλλόγων.

Συνέχεια στην απάντηση του ΠΙΣ δίνει τώρα ο ΙΣΑ, τονίζοντας πως «Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κος Μ. Βλασταράκος σχολιάζοντας το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του ΙΣΑ σκοπίμως απέφυγε να απαντήσει στο κρίσιμο ζήτημα που τέθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης του Δ.Σ του ΙΣΑ με τους εκπροσώπους-εκλέκτορες του ΙΣΑ στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και αφορά την υποβάθμιση και τη φίμωση των ιατρών της Αθήνας με τη συνεργασία του ΠΙΣ».

Και συνεχίζει ο ΙΣΑ:

«Επανερχόμαστε εκ νέου, καταγγέλλοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται, μια συστηματική προσπάθεια φίμωσης και αποδυνάμωσης των Ιατρών της Αθήνας με στόχο να μην ασκείται κριτική στην κυβέρνηση αλλά μοναδικός συνομιλητής της να είναι ένας ελεγχόμενος και εγκάθετος της πολιτικής εξουσίας ΠΙΣ.

Η προσπάθεια αυτή, αποτυπώνεται πλέον και θεσμικά σε ένα Σχέδιο Νόμου-έκτρωμα που αποτελεί την ταφόπλακα του ιατρικού κόσμου.

Επίσης ερωτάμε τον πρόεδρο του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκο, για ποιο λόγο δεν έχει αποστείλει στον ΙΣΑ αντίγραφο από τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης -που έχει ζητήσει ο ΙΣΑ στο υπ΄ αριθμ.πρωτο.19281/21-4-2017 έγγραφό του -και την οποία επικαλείται ο πρόεδρος του ΠΙΣ , για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Όχι μόνο δεν φιμώνεται, αλλά ενισχύεται η φωνή των Ιατρικών Συλλόγων

 

ΙΣΑ: Όχι σε έναν ΠΙΣ παντοκράτορα & αυταρχικό - Μεταρρύθμιση μόνο με το σύνολο των γιατρών

Ιατρική Νομοθεσία: Μόλις 30 σχόλια συγκέντρωσε η δημόσια διαβούλευση