ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με απόφαση Πολάκη, η Ευρωκλινική, Κέντρο τοποθέτησης βιολογικών αορτικών βαλβίδων

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, η Ευρωκλινική Αθηνών, αναγνωρίστηκε ως «Κέντρο τοποθέτησης ειδικών βιολογικών αορτικών βαλβίδων διαδερμικά ή διακορυφαία (Φ.Ε.Κ 347/Β’/4-10-2017).

Με απόφαση Πολάκη, η Ευρωκλινική, Κέντρο τοποθέτησης βιολογικών αορτικών βαλβίδων

Η στένωση της αορτικής βαλβίδας αποτελεί σήμερα την πιο συχνή βαλβιδοπάθεια σε ηλικίες άνω των 70 ετών. Σε περίπτωση που η πάθηση δεν αντιμετωπισθεί, το 75% των ασθενών θα αποβιώσουν εντός τριών ετών, από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Η χειρουργική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας θεωρείται η ενδεδειγμένη θεραπεία. Εντούτοις, το 30% των ασθενών με σοβαρή αορτική στένωση δεν υποβάλλονται σε χειρουργική αντικατάσταση της βαλβίδας, κυρίως λόγω προχωρημένης ηλικίας ή συνοδών παθήσεων.

Η διαδερμική (διακαθετηριακή) αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας (transcatheteraorticvalve implantation- TAVI) χωρίς εγχείρηση, είναι μία εναλλακτική μέθοδος, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μία λιγότερο επεμβατική (αντίστοιχη της στεφανιογραφίας και αγγειοπλαστικής) αντιμετώπιση στο πρόβλημα της σοβαρής αορτικής στένωσης, σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματική στένωση της βαλβίδας, με συνοδά νοσήματα και επιβαρυντικούς παράγοντες, που τους καθιστούν ακατάλληλους ή ασθενείς ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου για χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας.

Όπως τονίζει ο επιστημονικός διευθυντής, του τμήματος Αιμοδυναμικής-Ηλεκτροφυσιολογίας-Βηματοδότησης, κος Δημήτριος Αθανασιάς MD,FESC Επεμβατικός Καρδιολόγος: «Σύμφωνα με τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες, η TAVI:

1) Πρέπει να γίνεται σε κέντρα όπου υπάρχει διαθέσιμη ομάδα πολλαπλών ειδικοτήτων (multidisciplinaryheartteam) συμπεριλαμβάνοντας καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς, αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγους.

2) Πρέπει να πραγματοποιείται σε κέντρα με άμεσα διαθέσιμη, για παρέμβαση, καρδιοχειρουργική ομάδα.

3) Να έχει ένδειξη σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματική αορτική στένωση, οι οποίοι δεν είναι κατάλληλοι για χειρουργική αντικατάσταση, όπως εκτιμώνται από ομάδα ειδικών και οι οποίοι είναι πιθανόν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, έχοντας ένα προσδόκιμο επιβίωσης >1 έτους.

4) Μπορεί να αποτελεί θεραπεία εκλογής σε ασθενείς υψηλού χειρουργικού κινδύνου, με σοβαρή συμπτωματική αορτική στένωση.

Το αιμοδυναμικό/ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο της Ευρωκλινικής Αθηνών είναι από τα πλέον εξειδικευμένα εργαστήρια επεμβατικής Καρδιολογίας στην Ευρώπη στο οποίο έχουν διενεργηθεί επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής αναφέρει: «Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή γι αυτή τη σημαντική αναγνώριση του κέντρου μας και της ομάδας Καρδιολογίας που διαθέτει η Ευρωκλινική από το Υπουργείο Υγείας. Είναι μια ουσιαστική επιβεβαίωση για το επιστημονικό μας δυναμικό που διενεργεί τέτοιου είδους εξειδικευμένες επεμβάσεις με συνέπεια και ασφάλεια προς τους ασθενείς»

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2013 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα με ISO 9001:2015.

Διαβάστε ακόμη:

Απαιτητική αφαίρεση όγκου εγκεφάλου από Γαλλίδα στην Ευρωκλινική Αθηνών

Η πρώτη πιστοποιημένη «Φιλική προς τους Ασθενείς Κλινική» στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αθήνα!