ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετική για τους επικουρικούς η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πληρωμή των επικουρικών γιατρών γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Τρίτης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Θετική για τους επικουρικούς η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης αναφέρει:

«ΥΠΕΡ των επικουρικών γιατρών και του επικουρικού προσωπικού η σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Πρέπει τώρα να τρέξουν οι διοικήσεις και οι υπηρεσίες των νοσοκομείων για να πληρωθούν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι πριν τις γιορτές .

ΥΓ: Η απόφαση είναι γνωστή από νωρίς το απόγευμα. Γιατί κανείς συνδικαλιστικός φορέας δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για αυτή τη θετική εξέλιξη; (αν ήταν αρνητική θα είχε καεί το δίκτυο!!!)».

Τη σιωπή της ΟΕΝΓΕ στηλιτεύει ο Δημήτρης Βαρνάβας

Την σιωπή των επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σχετικά με τη θετική για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό του ΕΣΥ απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στηλίτευσε αργά το βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, με ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του:

«Θετική είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους επικουρικούς γιατρούς και λοιπό προσωπικό!

Περιμέναμε μήπως ανακοινώσει την ευχάριστη εξέλιξη η ΟΕΝΓΕ.

Σιγή!

Εντέλει την ανακοίνωσε ο Παύλος Πολάκης.

Πέραν της ικανοποίησης για τη θετική εξέλιξη προκύπτουν και κάποια ερωτήματα:

Πού οφείλεται η αλαλία των συνδικαλιστών της ΑΡΣΙ και της ΔΗΠΑΚ που απαρτίζουν το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ; Μήπως περίμεναν αρνητική εξέλιξη από τη συνεδρίαση του Ελεγκτικού, ώστε να δημαγωγούν;

Το τελευταίο διάστημα σέρνεται το ζήτημα των επικουρικών εξαιτίας της αναπομπής ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ μπορούσε να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Ελεγκτικού από τη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα και να εκθέσει τεκμηριωμένα την ανάγκη να θεωρηθούν τα εντάλματα πληρωμής. Όμως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί “ταξική πάλη”. Γι’ αυτό διοργάνωνε αναιμικά συλλαλητήρια στο πεζοδρόμιο της Αριστοτέλους, ζητώντας επιτακτικά συνάντηση με Ξανθό και Πολάκη, αν και γνώριζε πως το υπουργείο Υγείας όχι μόνο είχε νομοθετήσει παρατάσεις θητείας στους επικουρικούς, αλλά είχε κάνει και δεκάδες διαβήματα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να πληρωθούν οι επικουρικοί.

Εντέλει, με βαριά καρδιά ΑΡΣΙ και ΔΗΠΑΚ δέχτηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο την πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας στο Ελεγκτικό. Και τώρα που βγήκε θετική απόφαση αυτοί σιωπούν.

Ολίγιστοι… ».