ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλα για την υγεία της γυναίκας: Το 1ο Συνέδριο Παθήσεων Γυναικείου Ουρογεννητικού Συστήματος

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της Περιοχής του Πρωκτού, πραγματοποιείται στις 15 έως 17 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.

Όλα για την υγεία της γυναίκας: Το 1ο Συνέδριο Παθήσεων Γυναικείου Ουρογεννητικού Συστήματος

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η επιστημονική συνεργασία μεταξύ των ιατρών και η ανταλλαγή απόψεων για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νοσημάτων και διαταραχών του κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος της γυναίκας και της περιοχής του πρωκτού, όπως: οι προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι καρκίνοι, οι λοιμώξεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι δερματοπάθειες, οι φλεγμονές και οι ατοπικές αντιδράσεις, τα σύνδρομα χρόνιου άλγους, οι ανατοµικές και λειτουργικές διαταραχές και παραμορφώσεις του πυελικού εδάφους, το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης, η σεξουαλική δυσλειτουργία, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους αντιγήρανσης και αναζωογόνησης της περιοχής.

Ομιλητές είναι επιφανείς επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως Γυναικολόγοι, Δερματολόγοι - Αφροδισιολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Χειρουργοί - Πρωκτολόγοι, Ουρολόγοι, Ψυχίατροι - Σεξολόγοι και άλλοι επιστήμονες που εξειδικεύονται σε παθήσεις του γυναικείου κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος και της περιοχής του πρωκτού.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Αλέξανδρος Ε. Μορτάκης Μαιευτήρας Γυναικολόγος επισημαίνει τα εξής:
«Η επιστημονική συνεργασία μεταξύ συναφών ειδικοτήτων θεωρείται σήμερα ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Πιστεύουμε ότι η γόνιµη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εξειδικευμένων ιατρών, µε βάση τα δεδομένα της σύγχρονης έρευνας, την επιστημονική τους εμπειρία και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, θα συμβάλλει στην καλύτερη επιμόρφωση όλων µας και στην προαγωγή της γυναικείας υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Εμβόλιο HPV: Ποιος ο ρόλος του στη γυναικεία γονιμότητα



Περιπρωκτικά κονδυλώματα: Πόσο επικίνδυνα είναι;

Ιός HPV: Με ποιες μορφές καρκίνου συνδέεται

Εξάψεις εμμηνόπαυσης & νυχτερινή εφίδρωση: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός για τις γυναίκες