ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Δικαιώνονται και οι γιατροί από την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ

Και οι γιατροί μετά τους φαρμακοποιούς δηλώνουν την βαθειά τους ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αναφορικά με το Ασφαλιστικό και τις εισφορές του ΕΦΚΑ από τους υγειονομικούς και τους επιστήμονες, μία απόφαση που ακυρώνει ουσιαστικά το Νόμο Κατρούγκαλου.

ΙΣΑ: Δικαιώνονται και οι γιατροί από την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε «παράνομη την ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών και την εισφορά του 20%», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και συνεχίζει:

«Ειδικότερα, σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ φαίνεται να δικαίωσε, κατά πλειοψηφία, τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον και κυρίως κρίθηκε αντισυνταγματικός ο υπολογισμός της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος).

Δικαιώνεται έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που μαζί με άλλους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους προσέφυγε στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μία ανάσα για τον μαχόμενο ιατρό που τη δύσκολη αυτή περίοδο δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης».

Ο ΙΣΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως αναφέρει, τονίζοντας ακόμη, ότι η απόφαση ωστόσο δεν έχει εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και όλα τα παραπάνω προκύπτουν από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο (πηγή Πρώτο Θέμα)».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΣ: Ανάσα & ικανοποίηση από την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει το Ν. Κατρούγκαλου

Φωτήλας: Το σ/ν για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις ολοκληρώνει το έγκλημα Κατρούγκαλου

Γ. Πατούλης: Σε οικονομική ασφυξία οι γιατροί, άδικο και ληστρικό το clawback