ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Νέα Διεθνής Διάκριση για τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη

Μία ακόμη τιμητική διάκριση έλαβε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και η ομάδα του, στον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών.

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Νέα Διεθνής Διάκριση για τον  Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη

Ειδικότερα, ιδιαίτερα τιμητική ήταν η πρόσκληση που απέστειλαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry της Αγγλίας (Coventry's University Hospital) και η Intuitive Surgical, κατασκευάστρια εταιρεία του ρομποτικού συστήματος daVinci, στο Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Επιστημονικό Διευθυντή και Διευθυντή της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών να παραβρεθεί μαζί με το συνεργάτη του χειρουργό, κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, ως Επιβλέπων Χειρουργός Ρομποτικής Χειρουργικής, στις πρώτες τους ρομποτικές επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής, Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων (HPB Program).

Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των ογκολογικών προβλημάτων των οργάνων αυτών, όπως είναι η επέμβαση για καρκίνο κεφαλής παγκρέατος Whipple, η περιφερική παγκρεατεκτομή, η ηπατεκτομή, αλλά και η χολοκυστεκτομή.

Η ρομποτική τεχνολογία που έφερε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2006 έχει εφαρμοστεί από την ομάδα του Δρ. Κ. Κωνσταντινίδη σε άνω των 2000 ρομποτικών επεμβάσεων πολλαπλών τομών, όπως γαστρεκτομής για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις στομάχου, αποκατάστασης διαφραγματοκήλης και ΓΟΠ, μυοτομής οισοφάγου για αχαλασία, αποκατάστασης κοιλιοκήλης, βουβωνοκήλης με πλέγμα, κήλης Αθλητών, γαστρικού bypass για παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2, Περιφερικής Παγκρεατεκτομής, Παγκρεατεκτομής Whipple, Σπληνεκτομής, Επινεφριδεκτομής, Κολεκτομής, και περισσότερων από 500 επεμβάσεων χολοκυστεκτομής μίας τομής (Single Site Robotic Surgery), που είναι και η μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη.

Επιπλέον, από το 2007 έως τώρα, ο Δρ. Κωνσταντινίδης εκπαίδευσε και επέβλεψε στις πρώτες τους επεμβάσεις πολλούς χειρουργούς σε διάφορες χώρες, όπως στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τώρα την Αγγλία.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Κωνσταντινίδης, «Στο πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προσφέρει όχι μόνο άριστες ιατρικές παροχές στους διεθνείς ασθενείς, που το εμπιστεύονται, αλλά και διδασκαλία τεχνογνωσίας υψίστου βαθμού, με διεθνή αναγνώριση, σε χειρουργούς και νοσοκομεία από όλον τον κόσμο, που επιθυμούν τώρα να ξεκινήσουν τις εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα daVinci! Ευχαριστώ και πάλι τον Πρόεδρο του Ομίλου μας, κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Βασίλη Αποστολόπουλο και τον Αντιπρόεδρο, κ. Χρήστο Αποστολόπουλο για τη συνεχή υποστήριξή τους!».

Διαβάστε ακόμη:

Ιατρικό Αθηνών: Υπηρεσίες σε περισσότερους από 700.000 ασθενείς

Ιατρικό Αθηνών: Συνεργασία για την ανάδειξη της ελληνικής & κινεζικής παραδοσιακής Ιατρικής

Ιατρικό Αθηνών: Η πρώτη ρομποτική κυστεοπροστατεκτομή σε 70χρονο ασθενήΙατρικό Αθηνών: Πάνω από 250 πρωτοποριακές επεμβάσεις για ρινικό διάφραγμα

Ιατρικό Π. Φαλήρου: 500 επιτυχημένες ολικές θυρεοειδεκτομές

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Στηρίζει το νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης

10 χρόνια Ιατρικό Περιστερίου: 200 θέσεις εργασίας - Περίθαλψη σε μισό εκατ. πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ