ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα εγκεφαλικά

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών θα ενημερώσει το κοινό τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα εγκεφαλικά

Η ενημέρωση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών, όπως έχει καθιερωθεί η 29η Οκτωβρίου και με σύνθημα «Το εγκεφαλικό και προλαμβάνεται και θεραπεύεται».

Στο σημείο θα βρίσκεται ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών Κωνσταντίνος Βέμμος και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκεφαλικού.

Κάθε χρόνο συμβαίνουν παγκοσμίως 17 εκατομμύρια εγκεφαλικά επεισόδια, 6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν και 5 εκατομμύρια αποκτούν σοβαρή μόνιμη αναπηρία.

Το εγκεφαλικό είναι η πρώτη αιτία αναπηρίας στους ηλικιωμένους και η δεύτερη αιτία θανάτου σε ολόκληρο τον κόσμο. Επηρεάζει το ίδιο το άτομο, την οικογένειά του, το φιλικό του περιβάλλον, την εργασία του και την κοινότητα όπου ζει.

Η πρόληψη του εγκεφαλικού, επιτυγχάνεται με την αντιμετώπιση των παραγόντων που συντελούν στην εμφάνισή του.

Αν συμβεί ένα εγκεφαλικό, είναι πολύ σημαντικό να γίνει άμεση διάγνωση, καθώς όσο πιο γρήγορα αντιμετωπισθεί το περιστατικό, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να αποβεί θανατηφόρο ή να προξενήσει εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη.