ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π.Πολάκης: Τα ΜΜΕ φταίνε που έπεσε ο σοβάς στη Νίκαια...

Δέκα μέρες μετά την κατάρρευση σοβάδων πάνω στο... κεφάλι μιας γυναίκας στο κρατικό Νίκαιας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις, αλλά κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για παραπληροφόρηση.

Π.Πολάκης: Τα ΜΜΕ φταίνε που έπεσε ο σοβάς στη Νίκαια...

Στην επίσημη ανακοίνωση επισυνάπτεται φωτογραφία από θάλαμο όπου φαίνεται να έχει αποκολληθεί ο σοβάς από μέρος της οροφής.

Εξάλλου, η διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχτηκε το συμβάν, εκφράζοντας μάλιστα δημοσίως τη λύπη της για όσα συνέβησαν στο θάλαμο 11 της Ορθοπεδικής Κλινικής, όπου έπεσε ο σοβάς και τραυμάτισε ελαφρά τη μητέρα ενός ασθενούς που είχε εισαχθεί για να χειρουργηθεί.

Μάλιστα, την ίδια μέρα (9 Νοεμβρίου) η διοίκηση είχε ανακοινώσει πως η τελευταία ανακαίνιση στην Ορθοπεδική έγινε και το 2004 και πώς πέρυσι είχαν γίνει μόνο βαψίματα.

Δέκα μέρες μετά, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ανακοινώνει πως από το 2013 έχουν αυξηθεί οι προϋπολογισμοί έργων και συντηρήσεων στο ΕΣΥ και πως μεγάλο μέρος της δαπάνης κατευθύνθηκε στην ανακαίνιση χώρων του νοσοκομείου Νίκαιας, «κάτι που είναι ορατό στους πολίτες, αλλά όχι στα μέσα ενημέρωσης»!

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση για την ανακαίνιση της Ορθοπεδικής Κλινικής. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τι είδους ανακαίνιση ήταν αυτή και ποιους θαλάμους περιλάμβανε.

Για άλλη μια φορά, ο κ.Πολάκης κατηγορεί τα μέσα οτι «κατασκευάζουν κατάρρευση των υποδομών του ΕΣΥ, αλλά παθαίνουν αφωνία όταν αποκαλύπτονται παλιά μπαλώματα ημέτερων εργολάβων».

Σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης, πάντως, δεν δίνεται σαφής εξήγηση για το πραγματικό γεγονός της κατάρρευσης του σοβά, το οποίο μάλιστα έχει φτάσει και στη Βουλή, με σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας. Το μόνο που υπόσχεται ο αναπληρωτής υπουργός είναι πως «η εικόνα του νοσοκομείου θα αλλάξει προς το καλύτερο το επόμενο διάστημα»....

Διαβάστε επίσης:

Κρατικό Νίκαιας: Σοβάδες στο... κεφάλι συνοδού νοσηλευόμενου

Αντιπολιτευτικά πυρά για το ταβάνι που κατέρρευσε στη Νίκαια