ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

Στην Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι του ΕΣΥ.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ βρήκαν αστυνομικούς παραταγμένους στην είσοδο του υπουργείου, αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν... αφισοκόλληση. Κόλλησαν μια αφίσα που απεικονίζει τον πρωθυπουργό ως.... Άη Βασίλη να μοιράζει... απολύσεις επικουρικού προσωπικού!

4670035

Αυτή είναι και η αιχμή της κινητοποίησης, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία υποστηρίζει πως μέσα στους επόμενους 5 μήνες θα απολυθούν 1.200 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, αν και υπηρετούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πάνω από τέσσερα χρόνια.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι η προκήρυξη που εκδόθηκε για προσλήψεις, προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας μόνο για το 10% των θέσεων υπηρετούντων. Εν τω μεταξύ, το ΑΣΕΠ ανέστειλε την προκήρυξη και είναι άγνωστο το πότε θα επανεκδοθεί.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας ως τις 3 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου και διεκδικούν μεταξύ άλλων:

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με άμεση καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

Αλαλούμ με τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ανεστάλη η προκήρυξη