Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Επιμορφωτικό σεμινάριο από κορυφαίο Αμερικανό επιστήμονα

Η χαμηλή τους συγκέντρωση στο αίμα είναι προάγγελος συγκεκριμένων ασθενειών; Για ποιο λόγο είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού; Απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα, θα δώσει ο εξειδικευμένος στη μελέτη και έρευνα των ωμέγα-3, Dr. William S. Harris, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής «Sanford» του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού σεμιναρίου, που διοργανώνει η εταιρεία Apollonian Nutrition και τα προϊόντα Möller's, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός επιστήμονας, θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στην επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (ΕPA και DHA) στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και στη σημασία τους για ασθενείς με καρδιοπάθεια, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η φυσιολογική λειτουργία ενός υγιούς οργανισμού εξαρτάται απολύτως από την επαρκή παρουσία τους.

Τέσσερις δεκαετίες έρευνας με πάνω από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις

Ο Dr. William S. Harris μελετά εδώ και 39 χρόνια τη δράση των συγκεκριμένων λιπιδίων και έχει υπάρξει κύριος ερευνητής σε πέντε διαφορετικές έρευνες για τη δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής (ΝΙΗ). Το ενδιαφέρον του διάσημου Αμερικανού ερευνητή για τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτυπώνεται και στις εκατοντάδες επιστημονικές του δημοσιεύσεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 300 μέχρι στιγμής.

Για τις έρευνές του, συνεργάζεται με επιστημονικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο και διερευνά το ευρύ φάσμα της δράσης των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: Από τη σχέση των επιπέδων του DHA στο μητρικό γάλα με την αντίδραση στο εμβόλιο της πολιομυελίτιδας στο Μπαγκλαντές, έως τις επιδράσεις που έχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ στις ΗΠΑ.

Τη διάλεξη του Dr. William S. Harris στο επιμορφωτικό σεμινάριο, που θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 10 το πρωί στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με ελεύθερη είσοδο και μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, θα ακολουθήσει ομιλία του γνωστού διαιτολόγου-διατροφολόγου, κ. Δημήτρη Γρηγοράκη, επιστημονικό συνεργάτη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ο οποίος και θα αναφερθεί στα γνωστά και άγνωστα οφέλη του μουρουνέλαιου. Ως γνωστόν, το μουρουνέλαιο αποτελεί εξαιρετική φυσική πηγή, όχι μόνο ω-3 λιπαρών οξέων, αλλά και βιταμινών D και A. Πριν την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες:

Τίτλος επιμορφωτικού σεμιναρίου: «Επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA) στην υγεία του ανθρώπου και η σημασία τους σε ασθενείς με καρδιοπάθεια».

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη

Διοργανωτές: Apollonian Nutrition & Νορβηγική Εταιρεία ORKLA, παρασκευαστή των προϊόντων Möller's.

Ημερομηνία: Κυριακή 7 Απριλίου 2019, 10:00 π.μ.

Διερμηνεία: Θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική γλώσσα

Δήλωση συμμετοχής: Τηλεφωνικώς στο 210 81 00 008 ή με email στο b.kelaidi@apolloniannutrition.gr