Η σημασία της διατροφής, των βιταμινών & των συμπληρωμάτων στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν την υγεία μας. Η υγιεινή διατροφή δεν βοηθάει μόνο να τη διατηρούμε αλλά αυξάνει την αντοχή μας στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα μας και προστατεύοντας τον οργανισμό μας. Σήμερα, με την νόσο Covid-19 που απειλεί την υγεία μας, η σημασία της πλήρης και ισορροπημένης διατροφής καθίσταται ακόμα πιο σημαντική. Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η υψηλή σε ποιότητα διατροφή περιορίζει τις αρχικές πιθανότητες ανάπτυξης της νόσου.

IMAGE
metaxotos

Ο Δρ. Νίκος Μεταξωτός, πλαστικός χειρουργός, διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δημιουργός της SYMMETRIA λέει χαρακτηριστικά: « Η έρευνα και η τεχνολογία έχουν πια μεταβάλει τα δεδομένα, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά. Η εκτεταμένη αξιολόγηση του DNA, σε συνδυασμό με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, παρέχουν, πλέον, νέες τεράστιες και δημιουργικές δυνατότητες στα χέρια των ειδικών. Η νεότητα, η ευεξία και η μακροημέρευση βρίσκονται πιο κοντά μας». Αυτό σημαίνει λιγότερη κούραση, καλύτερες αντοχές, πιο λαμπερή εμφάνιση, περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Σε όλα αυτά συμβάλλει η εξέλιξη της τεχνολογίας. «Μας βοηθάει να σχεδιάζουμε ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα, που προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα για καλύτερη υγεία», προσθέτει. Στο πλαίσιο αυτό, η SYMMETRIA δημιούργησε τους τελευταίους μήνες ένα νέο tailor made πρωτόκολλο που συμπεριλαμβάνει διατροφή, τις απαραίτητες βιταμίνες και τα κατάλληλα συμπληρώματα που μας λείπουν, με σκοπό την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας μέσω της διατροφής.

H SYMMETRIA περνά στην επόμενη φάση της υγείας και αντιγήρανσης

Symmetria 2

«Η αντιγήρανση δεν είναι απλά η χρήση ενός καλλυντικού ή η εφαρμογή μίας θεραπείας ή μιας χειρουργικής πράξης», όπως επισημαίνουν οι πλαστικοί χειρουργοί Angelica Kavouni and Lucian Ion, από τους πλέον γνωστούς και περιζήτητους στην Αγγλία, με έδρα στη Wimpole Street στην καρδιά του Λονδίνου. Η Symmetria 17 χρόνια πρωτοπόρος στην Ελλάδα και με έντονη παρουσία εκτός Ελλάδας με κλινικές στην Μέση ανατολή και συνεργασίες στην Ευρώπη με πιο σημαντικές στο Λονδίνο, Ζυρίχη, Αντίμπ και Βαρκελώνη, έχει σχεδιάσει υπηρεσίες και θεραπευτικά πρωτοκόλλα που μπορεί να εφαρμοστούν από τους συνεργάτες γιατρούς και συνεργαζόμενους ιατρικούς χώρους, λειτουργώντας στοχευμένα και αποτελεσματικά όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και για την μακροημέρευση και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

imgedoctor

Τώρα, περνάει στην επόμενη φάση της υγείας και αντιγήρανσης που συνδυάζει εκτεταμένη αξιολόγηση των γενετικών ιδιαιτεροτήτων του κάθε ατόμου και σε συνεργασία με τον όμιλο Βιοϊατρική προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα αντιγήρανσης, ομορφιάς και ευεξίας. Μία εξειδικευμένη ομάδα γιατρών και διατροφολόγων μελετούν το γενετικό μας κώδικα και τις καθημερινές συνήθειες του τρόπου ζωής μας που καθορίζουν την υγεία, τη μακροζωία και την εμφάνιση μας. Έχοντας λάβει ένα εκτενές ιατρικό ιστορικό και διατροφολογικό ιστορικό, καθώς και το lifestyle που ζούμε στη συνέχεια καθορίζονται εξειδικευμένες εξετάσεις (Skin DNA, Polygenic Risk Factor, Nutrigenetics, Metabolomics, Oxidative Stress, Food Intolerance, PRS Genetic BMI) που φανερώνουν τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού και προτείνονται λύσεις. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν και χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούμε από το χώρο μας αν δεν θέλουμε ή ζούμε μακριά, μέσω εικονικής online πλατφόρμας.

4 απλά βήματα για τη θωράκιση της υγείας μας

Code21 Steps

Η γήρανση μία πολύπλοκη διαδικασία. Καθορίζεται από το DNA μας και επηρεάζεται από τις συνθήκες ζωής μας και της διατροφικής μας συμπεριφοράς. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε τέσσερα απλά βήματα, (γίνονται και από την άνεση του σπιτιού μας) και περιλαμβάνουν μια αρχική συνεδρία (on-line), εξειδικευμένες εξετάσεις (στο χώρο σας ή στην Βιοϊατρική), ανάλυση και σχεδιασμό πρωτοκόλλου (on-line), και εφαρμογή κατάλληλης διατροφής, βιταμινών και συμπληρωμάτων. Με τα αποτελέσματα των εξετάσεων η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα μπορεί να προτείνει τα κατάλληλα συμπληρώματα και βιταμίνες που συνδυαστικά με εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής και θεραπευτικά πρωτόκολλα θωρακίζουν την υγεία του οργανισμού μας, που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη αυτό τον καιρό.

Eυχαριστούμε για τις πληροφορίες το κέντρο SYMMETRIA