ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αύξηση εσόδων μεγαλύτερη από τις προβλέψεις για την Abbvie

Αύξηση εσόδων μεγαλύτερη από τις προβλέψεις της πέτυχε για το 1ο τρίμηνο του 2015 η βιοφαρμακευτική εταιρία AbbVie.

Αύξηση εσόδων μεγαλύτερη από τις προβλέψεις για την Abbvie

H αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στην ανάπτυξη των βασικών της προϊόντων για την Ρευματοειδή αρθρίτιδα, την Ψωρίαση και την Ελκώδη Κολίτιδα, όσο και στο λανσάρισμα του νέου φαρμάκου για την Ηπατίτιδα C.

Στα πλαίσια της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Richard Gonzalez δήλωσε πως «ήταν ένα εξαιρετικό τετράμηνο για την AbbVie, καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη μας ανά μετοχή ξεπέρασαν την αρχική μας πρόβλεψη.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην εξαγορά της Pharmacyclics, σημειώνοντας ότι «θα τοποθετήσει την AbbVie σε ηγετική θέση στην αγορά των ογκολογικών-αιματολογικών φαρμάκων και θα αποτελέσει ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης της εταιρείας. Εξακολουθούμε να κερδίζουμε έδαφος με το λανσάρισμα της νέας θεραπείας για την Ηπατίτιδα C και την περαιτέρω πρόοδο στον τομέα των υπό ανάπτυξη σκευασμάτων μας», πρόσθεσε.

Οι επιχειρηματικές αυτές επιδόσεις βοήθησαν να αναπτυχθούν οι πωλήσεις της AbbVie περίπου κατά 18% σε σχέση με το 2014, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ισχυρών αποδόσεων από το adalimumab (εμπορική ονομασία Humira) και άλλων βασικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των λεβιντόπα/καρβιντόπα (εμπορική ονομασία Duodopa), αλλά κυρίως της νέας θεραπείας για την Ηπατίτιδα C (εμπορική ονομασία Viekirax/Exviera)) και της εξαγοράς της Pharmacyclics που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Διαβάστε ακόμη:

Ημιμαραθώνιος: Η AbbVie Running Team έτρεξε για την Ομάδα Αιγαίου

Abbvie: Στην κορυφή των εργοδοτών, σύμφωνα με το περιοδικό Scienc

Abbvie: Στην κορυφή του τομέα αιματολογίας & ογκολογίας με την εξαγορά της Pharmacyclics

AbbVie: Διάκριση στα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG

AbbVie: Θετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ για θεραπείες κατά της χρόνιας ηπατίτιδας C

Abbvie: 13 νέα φάρμακα, επένδυση σε κλινικές μελέτες & ένα σκεύασμα που διαρκώς εκπλήσσει

AbbVie: Το κοντέρ της running team της συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα για το Σικιαρίδειο ίδρυμα

Όταν η μόδα συναντά την... ψωρίαση