ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπόλογα τα νοσοκομεία που θα παραπέμπουν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία

Μία επικίνδυνη τακτική επιχειρεί να εφαρμόσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εις βάρος των μικρών νοσοκομείων και υπέρ των μεγάλων νοσοκομείων.
Υπόλογα τα νοσοκομεία που θα παραπέμπουν  ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία

Μία επικίνδυνη τακτική επιχειρεί να εφαρμόσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εις βάρος των μικρών νοσοκομείων και υπέρ των μεγάλων νοσοκομείων.

Τα μικρότερα νοσοκομεία που παραπέμπουν τους ασθενείς τους σε άλλα νοσοκομεία, γιατί δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν, θα χρεώνονται και θα πληρώνουν κάποιο χρηματικό ποσό στα νοσοκομεία υποδοχής των ασθενών.

Η συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί μέσα στο Μάρτιο.


Μέχρι σήµερα n σχετική δαπάνη επιβάρυνε τον προϋπολογισµό του νοσοκοµείου υποδοχής, το οποίο πλέον θα «αµείβεται» για τις υπηρεσίες του, από το άλλο νοσοκομείο.


Με τη νοµοθετική πρωτοβουλία, τα νοσοκοµεία της περιφέρειας θα προχωρούν σε διακομιδή ασθενών µόνον όταν δεν µπορούν να αντιµετωπίσουν ένα περιστατικό.


Βέβαια, η τακτική αυτή μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς πολλά μικρά νοσοκομεία της περιφέρειας αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικές ειδικότητες και εξοπλισμό και θα αναγκάζονται από τον πενιχρό προυπολογισμό τους να πληρώνουν τα μεγαλύτερα νοσοκομεία.


Επιπρόσθετα, οι µετακινήσεις ασθενών από νοσοκοµείο σε άλλο νοσοκοµείο, θα αποτελεί και έναν δείκτη αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη:

Ταρίφα 5 ευρώ για την επίσκεψη στο ΠΕΔΥ

Ουρές ταλαιπωρίας και ένταση στα δημόσια νοσοκομεία


Η οδύσσεια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο κυνήγι αναζήτησης γιατρού

Ηχηρή καταδίκη της πολιτικής υγείας του Α. Γεωργιάδη

Αξιοπρέπεια και ανθρωπιά για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς