ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στη Βουλή το θέμα της εξόφλησης οφειλών στους γιατρούς για εφημερίες

Ερώτηση για τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, κατέθεσε η βουλετής της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου, για το θέμα της μη εξόφλησης των εφημεριών των γιατρών τους τελευταίους μήνες.

Στη Βουλή το θέμα της εξόφλησης οφειλών στους γιατρούς για εφημερίες

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής με το άρθρο 182 κεφ. 5 περ. 2 του Ν. 4261/2014 «Οι πρόσθετες εφημερίες του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 3868/2010 που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013 και κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2014 και εγκρίθηκαν μεταγενέστερα από τις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες, είναι νόμιμες και εκκαθαρίζονται σε βάρος του προϋπολογισμού των νοσοκομείων.

Με τη διάταξη αυτή επήλθε απεμπλοκή της μη καταβολής επί χρόνια στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων των οφειλόμενων ποσών από εφημερίες.

Παρά ταύτα, σημειώνει η κα. Ιακωβίδου, τα νοσοκομεία αποφεύγουν να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις οφειλές τους από αυτήν την αιτία και δεν έχουν καταβάλει τις εφημερίες του τελευταίου δωδεκαμήνου. Η γρήγορη καταβολή των ποσών των εφημεριών στο ιατρικό προσωπικό αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Η βουλευτής της ΝΔ ρωτά τους υπουργούς:

1) Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να καταβληθούν άμεσα όλα τα ποσά που οφείλουν τα νοσοκομεία στο ιατρικό προσωπικό από εφημερίες;
2) Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε στο εξής το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων να εξοφλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις εφημερίες τους;