ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Τη στιγμή που σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν φέρει εντός της βουλής το μέγα σκάνδαλο ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν», προκαλεί αλγεινή εντύπωση η... απάθεια με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα.

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Θα ανέμενε κανείς την άμεση και δημόσια παρέμβαση του υπουργού Υγείας, αλλά και των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας, καθώς το όλο «πακέτο» του πλειστηριασμού θα προκαλέσει απώλειες και επιπτώσεις που αφορούν και στα τρία υπουργεία.

Θα ανέμενε κανείς την αντίδραση ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, τον οποίο συμπεριλαμβάνουν -με ερωτήσεις τους βουλευτές και κόμματα- στους βασικούς υπεύθυνους για την αρνητική τροπή, πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά, που πήρε η... δωρεά, ουσιαστικά, ενός νοσοκομείου σε ιδιωτικά-τραπεζικά συμφέροντα.

Θα ανέμενε κανείς ακόμα και την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνει φύλλο και φτερό την όλη διαδικασία της μετονομασίας της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, New Evolution και της εμφάνισης εκπροσώπου της νέας εταιρείας, HΜΙΘΕΑ Α.Ε. στη διαδικασία του πλειστηριασμού με επιταγή 115 εκ. ευρώ, δίχως να έχει προκύψει καμία αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο των 60.000 ευρώ.

Και όμως...

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί. Και ας έχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες και ας έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία τέτοια, που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης για την εγκυρότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προκύψουν πολλές προσφυγές στην ελληνική δικαιοσύνη από όσους έχουν έννομο συμφέρον και διεκδικήσεις από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Η διαδικασία του πλειστηριασμού και ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και με τις κυβερνητικές πλάτες το ξεπούλημα σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, με τους πιστωτές του νοσοκομείου να μένουν εκτός... κάδρου, εμφανίζει ουκ ολίγα «σημάδια» διαπλοκής, ικανά να προκαλέσουν -ανεξάρτητα από τις όποιες προσφυγές τρίτων- την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Είναι άλλωστε πρόσφατη και η δημόσια καταγγελία των εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ και οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» περιμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν ποιο θα είναι το δικό τους μέλλον και αν θα τηρηθούν οι μέχρι στιγμής υποσχέσεις στα λόγια, για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πολλά, λοιπόν, είναι αυτά που πρέπει να ξεκαθαρίσουν και ακόμα περισσότερα τα σκοτεινά σημεία αυτής της συμφωνίας που βρήκε προ τετελεσμένων γεγονότων όλους όσοι εμπλέκονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με το νοσοκομείο.

Γι' αυτό και μέχρι να προχωρήσει η έρευνα της δικαιοσύνης, είτε με αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα είτε από τις δικαστικές παρεμβάσεις τρίτων, οι μόνοι που οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις προς τον ελληνικό λαό, για τη... φροντίδα με την οποία «αγκάλιασαν» το εγχείρημα του πλειστηριασμού, είναι οι πολιτικοί που έβαλαν την υπογραφή τους στις μέχρι τώρα νομοθετικές ρυθμίσεις για την «προστασία» του Ερρίκος Ντυνάν από τους υποτιθέμενους διώκτες του.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του Ερρίκος Ντυνάν

Άκρως ιδιωτική η «νέα εποχή» του Ερρίκος Ντυνάν

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ντυνάν: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι - καθυστερεί η συνάντηση με την νέα διοίκηση

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ