ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Απίστευτο, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας φρέναρε την μισθοδοσία των εργαζόμενων

Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο απέστειλαν οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Απίστευτο, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας φρέναρε την μισθοδοσία των εργαζόμενων

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Όσο και εάν φαίνεται και να ακούγεται απίστευτο, η Εκκλησία Ττης Ελλάδος «φρέναρε» με την στάση της, την μισθοδοσία των 850 περίπου εργαζομένων του υγειονομικού φορέα. Ο εκπρόσωπός της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ - εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος - κ. Δημήτρης Κουντουράς δεν παρέστη στην συνεδρίαση του φορέα την περασμένη Τετάρτη, την οποία είχε συγκαλέσει ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος με μοναδικό θέμα την μισθοδοσία του προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί τελικά ΔΣ εξαιτίας έλλειψης απαρτίας.

Και το πιο εξωφρενικό από όλα, είναι ότι ο κ. Κουντουράς, βρισκόταν στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ την ημέρα εκείνη, καθώς συμμετείχε σε επιστημονική συνάντηση για την Ηπατίτιδα, όπως τονίζει το Σωματείο, αλλά δεν έκανε τον κόπο να παραστεί στην συνεδρίαση, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο, αρνητική σφραγίδα και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι εάν ο κ. Κουντουράς είχε παραβρεθεί στην συνεδρίαση, το θέμα θα είχε κλείσει καθώς η παρουσία του και μόνο, θα εξασφάλιζε την πολυπόθητη απαρτία (σημειωτέον είχαν παραστεί 4 άτομα και απουσίαζαν 5 μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη κυρία Ευσταθία Πανατοπούλου).

Σε αντιδιαστολή με την πράξη του κ. Κουντουρά, ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ, ο οποίος δεν ορίζεται από το υπουργείο Υγείας αλλά από τον Ιατρικό Σύλλογο παρέστη στην συνεδρίαση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά την άμεση παρέμβαση του κ.κ. Ιερώνυμου, προκειμένου να λυθεί το θέμα άμεσα καθώς η καθυστέρηση της μισθοδοσίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εργαζομένους, αλλά παράλληλα, δεν τιμά καθόλου τον «πνευματικό» ρόλο της Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμη:

Έκρηξη εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν θα γίνουμε αρένα πολιτικών σκοπιμοτήτων - Δεν μετείχαμε ποτέ σε ΔΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεχίζεται η κόντρα - Σκληρή απάντηση Γιαννόπουλου στο υπ. Υγείας

Υπ. υγείας: Σχέσεις εξάρτησης του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς & διαπλοκής