ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ν.Δ.: Ακατάλληλος ο διοικητής του νοσ. Λαμίας - Γιατί όμως παραμένει στη θέση του και υπογράφει;

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Λαμίας αναφορικά με με τον διοικητή του, ρωτούν τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές και τομεάρχες Υγείας της Ν. Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας, σημειώνοντας, «βάση ποιου νόμου θα γίνει η αντικατάστασή του» και χαρακτηρίζοντας το όλο ζήτημα κωμικοτραγικό.

Ν.Δ.: Ακατάλληλος ο διοικητής του νοσ. Λαμίας - Γιατί όμως παραμένει στη θέση του και υπογράφει;

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο διοικητής του νοσοκομείου εξακολουθεί να παραμένει στο πόστο του και να υπογράφει συμβάσεις (!), καίτοι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον έχει κρίνει ακατάλληλο και έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του εδώ και 3 μήνες.

Κύριε Υπουργέ,

Κωμικοτραγικά θα χαρακτηρίζαμε τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σας έχει κρίνει ακατάλληλο τον Διοικητή και έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του εδώ και 3 μήνες, ο ίδιος όμως εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, υπογράφοντας ακόμα και συμβάσεις εργασίας η διαγωνιστικές διαδικασίες! Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας ήταν ξεκάθαρη επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και τώρα είμαστε θεατές ενός απαράδεκτου σόου που λαμβάνει χώρα στο Νοσοκομείο με απειλές και εντάσεις με πρωταγωνιστές τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή.

Αποδέκτες δυστυχώς αυτής της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι οι πολίτες…

Μέσα σε αυτό το κλίμα το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμο να καταρρεύσει αφού εκτός όλων αυτών που περιγράφουμε, λειτουργεί με σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως ενημερωνόμαστε ο διοικητής της Λαμίας είναι από τους πρώτους «χαμένους» της αξιολόγησης καθώς έχει κριθεί ακατάλληλος και έπεται και συνέχεια. Όπως γνωρίζουμε στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε και η παύση του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Αθηνών Κοργιαλένειο- Μπενάκειο (ΦΕΚ/ΥΥΟΔΔ/21/18.1.2018) όπως επίσης αλλαγές υπήρχαν και στη διοίκηση του Ευαγγελισμού, καθώς παύθηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ,(ΦΕΚ/ΥΥΟΔΔ/22/19.1.2018). Την ίδια στιγμή λήγει η θητεία και του Αναπλ. Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου (ΦΕΚ/ΥΥΟΔΔ/833/29.12.2014). Είναι απορίας άξιον αν θα ενεργήσετε σύμφωνα με τον Νόμο 4369/16, ο οποίος προβλέπει την αντικατάσταση όλων των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης η θα συνεχίσετε τους παράνομους διορισμούς κομματικών στελεχών και φίλων της κυβέρνησής σας. Όπως καταλαβαίνεται το θέμα που προκύπτει είναι μείζον καθώς έχουν κριθεί ακατάλληλες οι δικές σας επιλογές, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της ανικανότητάς σας.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Έχουν αναζητηθεί οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας;

2. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τελικά οι «τεχνοκράτες» διοικητές στα Νοσοκομεία όλης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

3. Πόσες ακόμα από τις επιλογές των διοικήσεών σας έχουν κριθεί ακατάλληλες;

4. Τελικά με ποιο αλγόριθμο μοιράζετε τις θέσεις των διοικήσεων μεταξύ των συνεταίρων της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ;

5. Θα εφαρμόσετε τον Νόμο 4369/16, όπου προβλέπει ότι σε όλες τις θέσεις ευθύνης θα χρησιμοποιούνται στελέχη από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης;

Διαβάστε ακόμη:

Στο κόκκινο οι ελλείψεις του νοσ. Λαμίας - Χωρίς ογκολόγοΝοσ. Λαμίας: Εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού - Ελλείψεις, συνταξιοδοτήσεις & επιθέσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές στο ΕΣΥ - Τι συνέβη στο νοσ. Λαμίας

ΟΕΝΓΕ: Τα μεγάλα κενά στο νοσ. Λαμίας, τα ψεύδη της 5ης ΥΠΕ & η προπαγάνδα της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ